Doe-het-zelf: 10 beste zelfgemaakte haarconditioners

Hallo knapperds šŸ™‚

Is er een vrouw die niet droomt van mooi en lang haar?

Hoe kunnen we onze kapsels beter maken als de meeste maskers een aantal dubieuze ingrediƫnten bevatten?

Parabenen, siliconen, oliederivaten, alcoholen (de schadelijke varianten vooral)…

Ik heb een suggestie. Je kunt het gewoon niet afslaan. Laten we de zaken (of het haar) in eigen hand nemen en ervoor zorgen dat ons haar krijgt wat het werkelijk nodig heeft. Hier zijn wat doe-het-zelf haarmaskers. Ik heb tien meest effectieve, beste maskers gekozen. Het is aan jou welke je kapsels gaat voeden.

1. Zelfgemaakte Yoghurt & Mayo Conditioner

[alle haartypes]

Mayo en yoghurt zijn het populairst qua haarverzorging. Dit masker reguleert de talgafscheiding op de hoofdhuid, voorziet het haar van de begeerde proteĆÆne, sluit de schubbenlaag af voor een gladde uitstraling en verhoogt de glans. Je mixt gewoon yoghurt en mayo – in dezelfde verhoudingen en afhankelijk van de lengte van je haar. Breng het mengsel aan, laat het ongeveer dertig minuten intrekken, spoel het goed uit en was het haar.

2. Zelfgemaakte Mosterd & Peper Haarconditioner

[haargroeimasker, alle haartypes]

Meng een lepel mosterd, mayo en cayennepeper (het kan gemalen hete peper zijn of een halve gemalen gember). Breng het masker aan en laat het ongeveer een kwartier intrekken. Was het af en was het haar met een milde shampoo. Breng het masker aan en masseer de hoofdhuid zachtjes in – het stimuleert de doorbloeding en daarmee de haarzakjes.

3. Zelfgemaakte Honing & Aloƫ Haar Conditioner

[voor droog en normaal haar]

Ik denk dat aloƫ gel een briljante uitvinding is. Het is multifunctioneel en werkt als een geweldig haarmasker zonder extra ingrediƫnten. Toch kun je het beter laten werken, vooral als je haar extreem droog en beschadigd is. Meng aloƫ gel (het kan een lepel vers geperst aloƫ sap of aloƫ vruchtvlees zijn) met een lepel honing. Breng het aan op het haar, laat het 15-20 minuten inwerken, spoel het uit en was het haar nauwkeurig.

4. Zelfgemaakte olie & eidooier haarconditioner

[om droog haar gladder en gehydrateerder te maken]

Meng een lepel honing met een eidooier, een lepel natuurlijke yoghurt en een lepel natuurlijke olie (Argan-, Jojoba- of Avocado-olie zijn ideaal). Laat het mengsel een half uurtje intrekken. Was vervolgens het haar goed uit.

5. Zelfgemaakte Honing & Banaan Haarconditioner

[voor beschadigd haar dat niet glanst en veerkrachtig is]

Meng 1/3 glas honing met een geplette banaan. Breng het aan op vochtig haar en spoel het na 30 minuten goed uit.

6. Zelfgemaakte melk & gist Haarconditioner

[de beste keuze voor vet haar]

Een half pakje gist mengen met een half glas warme melk is voldoende. Verdeel het mengsel over het haar en spoel het uit met een milde shampoo na 30 minuten (je kunt brandnetelinfusie en water gebruiken voor de laatste spoeling).

7. Zelfgemaakte olie, honing & yoghurt haarconditioner

[alle haartypes]

Deze conditioner voegt glans toe, houdt de juiste pH-waarde van de hoofdhuid in stand. Meng drie ingrediƫnten in dezelfde verhouding en laat het haar 30 minuten inwerken. Was je haar. De keuze van een olie is aan je, maar het is perfect als je weet hoe je een olie moet kiezen die geschikt is voor je haarporeusheid. Ik hou van Jojoba en Avocado-olie.

8. Zelfgemaakte bier & eidooier haarconditioner

[geschikt voor zwak en broos haar]

Meng een ei in een Ā¼ glas bier. Breng het mengsel aan gedurende ongeveer 15 minuten. Verdeel het over vochtig of droog haar, vergeet niet het goed af te wassen en gebruik een shampoo (het eiwit laat het haar lichtjes stijf achter en ik denk dat je niet wilt dat je haar naar bier ruikt, toch?).

9. Zelfgemaakte olie & citroen haarconditioner

[Ideaal voor droog haar]

Meng een lepel Jojoba of Arganolie, een lepel citroensap en een paar druppels vitamine A+E. Breng het masker aan op (bij voorkeur droog en ongewassen) haar. Laat het masker ongeveer 30 minuten intrekken, spoel het uit en gebruik een delicate shampoo.

10. Zelfgemaakte gelatine haarconditioner

[haar lamineringseffect]

Dit masker verbetert het uiterlijk van je haar, beschermt tegen beschadiging, verhoogt de glans en maakt het haar zeer gemakkelijk om mee te werken. Los een theelepel gelatine op in een theelepel appelciderazijn en wat water (bijv. 2-3 lepels, dit hangt af van de consistentie die je wil). Laat het masker 15 minuten intrekken en was het goed uit.

Naast de top tien haarmaskers zit er een kers op de taart- een haarmasker dat het haar versterkt, herstelt, de haarzakjes en de hoofdhuid stimuleert, verfraait en beschermt. Welke is het? Uiteraard zijn dit natuurlijke oliĆ«n – een goed samengesteld mengsel van oliĆ«n is het beste. OliĆ«n zijn nauwkeurig, krachtig en ongeĆ«venaard. Voor mij is er niets beters. Zelfs als je voor een van de maskers gaat die ik heb beschreven, moet je zeker je haarverzorging verrijken met een haaroliebehandeling. In feite is het als een gewoon haarmasker, maar het is … vet. Breng Ć©Ć©n keer per week natuurlijke haaroliĆ«n aan. Welke olie moet je kiezen voor de behandeling? Het moet samengaan met de poreusheid van het haar (de conditie).

Vond je een van de maskers mooi? Olie jij je haar? Heb je favoriete haaroliĆ«n? Ik hoor graag wat van je, haarliefhebbers šŸ™‚ Zorg goed voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geweldig kapsel onder elke omstandigheid? Alleen met de Nanoil Hair Styling Spray!
Enzymatisch, gom, zelfgemaakt of mechanisch? Welke bodyscrub is de beste?