Top 5 gezichtsserums met vitamine C. Een subjectieve lijst

Vandaag wil ik je wat meer vertellen over vitamine C. Ik ga proberen de voordelen op te sommen en je mijn persoonlijke top producten laten zien. Als je dit een interessant onderwerp vindt, lees dan vooral verder.

Vitamine C: voor een heldere huid

Ik weet niet of dit feitje bekend is, maar wij mensen hebben vitamine C nodig om ons immuunsysteem een boost te geven. Niet alleen in de winter. Vitamine C is ook bewezen essentieel voor onze huid. Als vitamine C toegevoegd wordt aan schoonheidsproducten, dan:

  • vermindert het verkleuringen op de huid
  • egaliseert het de huidskleur
  • laat het de huid stralen
  • werkt het als antioxidant
  • maakt het de huid gladder, soepeler en jonger
  • beschermt het de huid tegen UV-straling

Vitamine C in huidverzorging

Het slikken van vitamine C supplementen is helaas niet genoeg. Als je alleen pillen neemt zul je geen verbetering zien in het uiterlijk van jouw huid. Je hebt bepaalde huidverzorgingsproducten nodig en moet vitamine C extern aanbrengen, direct op je huid. Alleen zo kun je genieten van een vlekkeloze, heldere huid.

Uit het hele arsenaal aan huidverzorgingsproducten met vitamine C raad ik een gezichtsserum aan. Waarom? Omdat deze cosmetica super lichtgewicht is en snel effect geeft: de huid slurpt het probleemloos op, het laat geen vette waas achter en begint te werken vanaf het eerste gebruik. In het kort is een gezichtsserum super effectief. Je moet alleen het juiste product kiezen.

Welk vitamine C serum moet je kiezen?

De formule is het meest belangrijk om op te letten als je een gezichtsserum met vitamine C uitkiest. Dat is waarom het goed is om op de volgende punten te letten:

  • Het serum moet een korte formule hebben;
  • Het serum moet gestabiliseerde vitamine C (3-0-Ethyl Ascorbinezuur) bevatten;
  • Het serum moet verrijkt zijn met een aantal kalmerende plantenextracten.

Oké, maar we hebben niet allemaal de kennis om goede en slechte ingrediënten te herkennen op de INCI lijst. Vaak hebben we ook niet de tijd om alle labels te lezen voordat we een serum aanschaffen. Het wordt nog slechter als je jouw cosmetica online besteld, soms kun je daar niet eens de ingrediënten bekijken. Ik weet waar ik het over heb en daarom heb ik iets speciaals voor jullie voorbereid.

DE BESTE GEZICHTSSERUMS MET VITAMINE C

Hier is een korte lijst met gezichtsserums met vitamine C. Het is mijn lijst en totaal subjectief omdat ik niemand anders gevraagd heb om hun mening over de producten die ik ga reviewen. Ik heb 5 vitamine C gezichtsserums gekozen die ik gebruikt heb en die werkte voor mij. Ik heb ze beoordeeld zoals dat normaal gedaan wordt en start met het beste product.

Bekijk de verzorgingsproducten met vitamine C die de moeite waard zijn!

1. Nanoil Vitamin C Face Serum

Nanoil Vitamin C Face Serum

Leer meer: www.nanoil.nl

De beste van het beste, geen leugen. Het Nanoil Vitamin C Serum is mijn persoonlijke winnaar. Een lichtgewicht gezichtsserum op waterbasis dat geëthyleerd ascorbinezuur en Punarnava (Indiaas plantenextract) bevat. Dit mengsel ingrediënten heeft een kalmerend effect op mijn huid. Ik voelde het direct na het eerste gebruik. Hoe meer ik het serum gebruikte, hoe beter en jonger mijn huid eruit zag. Verkleuringen werden minder, de huid werd glad en egaal gekleurd. Ik zag minder rimpels dan voor de behandeling. Het enige wat je hoeft te doen om van deze voordelen te kunnen genieten, is het Nanoil vitamine C serum regelmatig gebruiken. Ik doe het ’s avonds na het verwijderen van mijn make-up. Het Nanoil Vitamin C Face Serum is echt mijn favoriet.

2. The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution

Ik kon dit iconische vitamine C gezichtsserum van The Ordinary niet negeren. Je kan niet ontkennen dat de inhoud minder is dan het Nanoil serum, de prijs is ook hoger. De effecten die het geeft maken het één van de best verhelderende serums dat beschikbaar is op de markt. Het bevat 15% geëthyleerd ascorbinezuur, wat (voor degenen die het niet weten) gestabiliseerde vitamine C is, dat niet afbreekt als het blootgesteld wordt aan zuurstof. Zoals belooft maakt het Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution serum de huid helderder en stralend. Bovendien stimuleert het de synthese van collageen voor een soepele en jonge huid. Ik vind de concentratie vitamine C echter wat te hoog. Ik kon het The Ordinary serum daardoor minder vaak gebruiken dan ik wilde. Gratis advies: test hem voordat je de volledige hoeveelheid aanschaft.

3. Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop Serum

Voordat ik het Nanoil serum ontdekte gebruikte ik het vitamine serum van Klairs. Het is zeker duurder waardoor ik hoopte op buitengewone resultaten. Het was zeker goed, maar ik ben niet heel enthousiast over dit product. Het is een lichtgewicht serum met L-ascorbinezuur en natuurlijke extracten: anijs, grapefruit, lotusbloem, pioen, thee, Baikal skullcap, pyrethrum en rabarber. Best veel, niet? Om irritaties te voorkomen raad ik je aan om eerst een tester te kopen als je last hebt van een gevoelige huid. Het Klairs Freshly Juiced vitamine C serum werkte goed voor mij: het hydrateert, voedt en verheldert de huid.

4. La Roche-Posay Pure Vitamin C

Als we het over dure producten hebben, dan kan ik La Roche-Posay Pure Vitamin C ook aanbevelen. Ik denk niet dat er iemand is die dit merk niet kent. Alleen heeft niet iedereen de kans gehad om Pure Vitamin C te gebruiken denk ik. De lichtgewicht formule en de kleur van sappige sinaasappels maakten indruk op me. Het serum heeft dezelfde kleur als net geperste sinaasappels. Als het aankomt op de ingrediënten, dan bevat het (natuurlijk) vitamine C, salicylzuur (gaat ontstekingen tegen) en peptiden. Gecombineerd hebben deze drie stoffen vele voordelen voor de huid. Het slechte nieuws is dat je minimaal een week of twee moet wachten om verschil te zien bij jouw uiterlijk. De huid zal er jonger uitzien en meer stralen. Dit serum levert geen snelle effecten.

5. Lumene Bright Now Vitamin C Hyaluronic Essence

Ik mocht ook het Lumene vitamine C serum testen. Dit was echt een genot omdat ik van dit product en zijn formule houd. Het is geen populair serum en het is misschien moeilijk te bestellen. Je kunt hem het makkelijkst bij een online drogist bestellen. Het voordeel is de verhelderende en verjongende vitamine C gecombineerd met het diep hydraterende hyaluronzuur. Deze twee ingrediënten zorgen ervoor dat het Lumene Bright Now gezichtsserum de huid direct heel glad maakt. Arctisch frambozenextract is verantwoordelijk voor het aanvullen van voedt de huid en verbetert langzaam het uiterlijk, dag na dag. Ik vind het Lumene Bright Now Vitamin C Hyaluronic Essence niet het meest effectieve serum tegen roodheid en vlekken, maar het werkt beter dan de dagelijkse gezichtsverzorging.

7 meest voorkomende make-upfouten
Mijn geteste maskers met keratine om beschadigd haar te redden