Thuis wimpers liften en lamineren – Overzicht van de beste sets voor beginners

Ik ben absoluut geen ochtendmens. ’s Ochtends blijf ik liefst zo lang mogelijk in bed. Het gevolg is dat ik later alles moet haasten. Hetzelfde geldt voor make-up. Het effect? Ik ga de deur uit met klonterige wimpers die haastig met mascara zijn ingesmeerd. Ik was het zat en ging op zoek naar een oplossing. Toen ontdekte ik sets om thuis wimpers te liften en te lamineren – deze zorgen voor mooie wimpers tot wel 8 weken lang. Ik moest het zelf proberen! Zo is mijn lijst van de beste sets voor beginners tot stand gekomen.

wimperlamineringsset - ranking

Wimpers liften en lamineren – Wat is het?

Hoewel wimpers liften en lamineren twee verschillende schoonheidsbehandelingen zijn, worden ze meestal na elkaar uitgevoerd – zowel in schoonheidssalons als thuis. Het doel van de wimperlift is om de wimpers te krullen, waardoor ze een mooie krul krijgen en langer lijken. Bij het lamineren van wimpers worden de wimpers gevoed en gehydrateerd, waardoor hun conditie aanzienlijk verbetert. Door deze twee methoden te combineren, worden natuurlijke wimpers niet alleen mooi maar ook gezond.

Mijn rlijstanglijst van de beste set om thuis wimpers te liften en te lamineren

Als beginner op het gebied van wimperbehandeling was de eenvoud van de set belangrijk voor mij. Ik was op zoek naar een set die alle benodigde producten en tools bevatte. Natuurlijk heb ik ook gekeken naar de kwaliteit en duurzaamheid van de resultaten. Ik heb 5 producten getest en beoordeeld om een vergelijking te maken en andere beginners op dit gebied te helpen. Bekijk mijn resultaten hieronder.

1. Nanolash lash lift en lamineer kit

wimper lifting set nanolash

Nanolash Lash Lift Kit is mijn favoriet. Het bevat alle benodigde producten voor doe-het-zelf wimpers liften en lamineren. 

Het is vrij van onnodige accessoires of extra tools dat verwarrend kan zijn.

Inhoud: 3 paar siliconen staafjes (S, M, L), activator (10 zakjes), neutralisator (10 zakjes), Keratin Booster (10 zakjes), lijm (5 ml) en 3 wimperkammen.

De instructies zijn duidelijk en de tutorials op de officiële website van Nanolash zijn erg behulpzaam. Ondanks het feit dat ik geen ervaring had, vond ik het geen probleem om mijn wimpers te liften en te lamineren. Alle producten werden beschreven en genummerd in een elegante witte doos, waardoor er geen verwarring kon ontstaan. Ik wist op elk moment precies welk product ik moest gebruiken. Ik moet ook vermelden dat alle producten gemakkelijk aanbrengen.

De resultaten verbaasden me absoluut. Ik had geen idee dat een beginner zulke professionele resultaten kon bereiken! Mijn natuurlijke wimpers werden prachtig gekruld en maximaal verlengd, waardoor mijn ogen groter leken. De wimpers waren precies gescheiden en mijn wimperrand zag er dikker uit – ik wist niet eens dat ik zoveel wimpers had! Ik merkte ook een verbetering in de conditie van mijn wimpers – ze werden soepel en glanzend. Dit is ongetwijfeld te danken aan de heilzame ingrediënten in de Nanolash producten, zoals keratine, arginine, lanoline, panthenol, zijde en natuurlijke oliën. De effecten hielden ongeveer 8 weken aan. Bovendien kun je met deze kit tot 10 wimpers afzonderlijk liften, waardoor je er heel zuinig mee omspringt.

2. Brow&Lash Protein Reconstruction System Zola

De Zola set om wimpers te liften en wenkbrauwen te lamineren komt op de tweede plaats omdat het zo gebruiksvriendelijk is. 

In dit geval zijn er geen siliconen staafjes of applicators, maar gewoon 3 liftende producten die net als mascara met een borsteltje worden aangebracht. Ik weet zeker dat elke vrouw dit zonder problemen aankan.

Inhoud: Protein Strong Lifting, Protein Fixer en Protein Care.

De Zola lash lift kit is ideaal voor beginners. Een ander voordeel is de mogelijkheid om wenkbrauwen te lamineren met dezelfde producten, waardoor het een 2-in-1 product wordt.

Houd er wel rekening mee dat de resultaten van deze kit niet zo professioneel en langdurig zijn als die van de Nanolash set. De wimpers worden gekruld zonder gebruik te maken van siliconen staafjes, waardoor de krul minder opvalt. Desondanks was ik zeer tevreden met het Protein Reconstruction System van Zola, omdat gebruiksgemak mijn hoogste prioriteit had.

3. Fleeky Lashlift Kit

De Fleeky Lashlift Kit neemt de derde plaats in op mijn lijst. 

Het is de goedkoopste set, omdat je er maar 2-4 keer je wimpers mee kunt lamineren.

Voor mij was doeltreffendheid echter niet de belangrijkste factor.

Inhoud: 3 paar siliconen staafjes (maten S, M), wimperlift (2 zakjes), lijm, 2 borsteltjes, 2 kammen, een tool om de wimpers te scheiden.

De Fleeky Lashlift Kit bevat alle benodigde producten en tools en er zitten geen onnodige accessoires bij, wat ik erg waardeer. Ik moet ook vermelden dat alle producten veganistisch en dierproefvrij zijn, wat voor veel mensen een enorm pluspunt is. Net als de Nanolash set biedt Fleeky handige tutorials op hun officiële website. Ik had geen problemen met de wimperlift en het lamineren. De producten zijn gemakkelijk aan te brengen en de applicators maken het proces vlot.

Het resultaat was erg goed – mijn wimpers hadden een mooie krul en zagen er langer uit. De wimpers waren perfect gescheiden, waardoor het leek alsof ik meer wimpers had. Ik heb bijna 8 weken lang genoten van deze resultaten.

4. Thuya Lash Lift Kit

De Thuya Lash Lift and Lamination Kit is een 2-in-1 product, net als de Zola kit. Hiermee kun je niet alleen wimpers maar ook wenkbrauwen lamineren en krullen. De set bevat alleen de benodigde producten, wat ik fijn vond. De producten worden geleverd in grotere hoeveelheden, waardoor het een doeltreffende set is.

Inhoud: Siliconen staafjes (M), permanent gel (15 ml), neutralisator (15 ml), lijm (15 ml) en een houten plectrum.

Het nadeel zijn in dit geval de siliconen staafjes. Ten eerste is er maar één maat beschikbaar, wat voor mij problematisch was – ik kon ze niet goed op mijn oogleden aanbrengen. Ten tweede voelden ze wat harder aan dan die in de Nanolash of Fleeky sets. Desondanks lukte het me om de wimperlift en het lamineren uit te voeren.

Door de onjuiste grootte van de staafjes kreeg ik niet de gewenste krul. De resultaten waren echter bevredigend en duurden ongeveer 8 weken. Mijn wimpers werden gelift, optisch langer en iets dikker, waardoor mijn blik werd versterkt.

5. Elleebana Lash Lift- startpakket

De Elleebana Lash Lift is een professionele wimperlift set, daarom staat deze op de laatste plaats in mijn lijst. 

Naar mijn mening is het een goede optie voor professionele schoonheidsspecialisten, maar niet per se voor beginners die net beginnen met het thuis aanbrengen van wimpers.

Inhoud: Siliconen staafjes, activator (15 zakjes), neutralisator (15 zakjes), wimperlift tool, remover, lijm met borsteltje, metalen applicator.

De inhoud van de set is niet overdreven uitgebreid – alleen alle producten die nodig zijn voor het liften en lamineren van de wimpers. Er wordt ook een geïllustreerde handleiding meegeleverd. Toch had ik wat problemen met het gebruik van de kit – misschien omdat Elleebana Lash Lift de eerste wimperlift kit was die ik heb getest.

Het resultaat was goed, mijn natuurlijke wimpers werden gekruld en leken langer, waardoor mijn ogen groter leken. De wimperrand werd iets dikker, wat ik erg mooi vond.  De Elleebana kit is echter erg duur, waardoor het niet de beste optie is voor beginners.

Wimpers liften en lamineren – FAQ

Ik ben me ervan bewust dat velen van jullie geen ervaring hebben met wimpers liften en lamineren – net als ik voordat ik besloot om verschillende sets te testen. Je hebt dus waarschijnlijk veel vragen en twijfels. Hieronder beantwoord ik de meest gestelde vragen over wimpers liften en lamineren.

1. Hoe bereid je je wimpers voor op liften en lamineren?

Het voorbereiden van je wimpers is cruciaal. Voor het liften en lamineren moeten de wimpers grondig gereinigd worden zodat ze vrij zijn van make-up en talg. Gebruik hiervoor olievrije make-upremovers. Je kunt het beste een professionele wimper shampoo met een neutrale pH gebruiken.

2. Hoe lift en lamineer je wimpers stap voor stap uit?

Ik raad aan om met één oog te beginnen. Nadat je je make-up hebt verwijderd en je wimpers hebt gereinigd, kies je het juiste formaat siliconen staafje en plaats je het op het bovenste ooglid. Breng lijm aan en kam de wimpers op het staafje, waarbij je ze nauwkeurig scheidt. Daarna kun je de liftende producten aanbrengen. Breng het eerste product aan en verwijder het na de tijd die staat aangegeven in de instructies. Ga op dezelfde manier te werk met de andere formules. Verwijder tot slot de siliconen staafjes en kam de wimpers voorzichtig door.

3. Hoe vaak kun je je wimpers liften en lamineren?

De meeste fabrikanten raden aan om de wimperlift en het lamineren elke 6-7 weken te herhalen. Alles hangt echter af van de gekozen set en de duurzaamheid van de resultaten van de vorige behandeling. Het is belangrijk om de wimperlift niet eerder dan 4 weken na de vorige uit te voeren.

4. Kun je mascara aanbrengen na de wimperlift en het lamineren?

Ja, je kunt mascara aanbrengen na het liften en lamineren van de wimpers. Mascara brengt zelfs nog beter aan. Het is echter belangrijk om na de behandelingen ongeveer 12 uur te wachten voordat je dit doet.

5. Hebben de wimpers speciale verzorging nodig na de wimperlift en het lamineren?

Nee, na de wimperlift en het lamineren hebben de wimpers geen speciale verzorging nodig. Vermijd echter vocht en hoge temperaturen (zoals hete baden en sauna’s) gedurende de eerste 24 uur na de behandeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wimperextension set – Mijn lijst van producten van populaire merken