7 meest voorkomende make-upfouten

Hallo, meiden!

Maak je klaar voor een aantal tips en observaties die je moet vermijden in de make-up: om jezelf niet ouder te laten lijken en om mensen om je heen niet af te schrikken met nep uitziende en overdreven make-up. Ik probeer dit op een leuke manier aan te pakken 🙂 Veel meiden weten het niet als ze iets verkeerd doen. Sommige fouten zijn niet acceptabel. De volgende lijst zal handig zijn voor alle vrouwen, niet alleen voor beginners van make-up. Lees verder en… doe het nooit weer! 🙂

Meest voorkomende make-upfouten

 1. Te donkere foundation. Meiden, onthoud: dit leidt altijd tot een faal, het ziet er verschrikkelijk en onnatuurlijk uit. Je hebt die vrouwen vast wel op straat gezien, met hun gezicht en nek in een geheel andere kleur. Het ziet eruit alsof het hoofd en lichaam van een verschillende set afkomen 🙂 Sommigen beginnen te twijfelen: is dit wel een vrouw? Als je wilt dat je gezicht er zongebruind uitziet, kun je beter leren om een bronspoeder te gebruiken.
 2. Concealer? Waar heb ik concealer voor nodig?!
  Bijvoorbeeld om de schaduwen onder je ogen te verbergen. Het aanbrengen van foundation en daarbij de ogen vermijden is een slecht idee: je kunt de donkere cirkels en vermoeidheid meteen zien. Als je kies voor de smokey eye make-up, moet de huid rond je ogen er perfect uitzien. Een goede concealer verbergt niet alleen de schaduwen, maar verzorgt ook de huid.
 3. Blusher. Hallo dwerg!
  Ja, je ziet het goed. Je herinnert je vast wel de Disneysprookjes over dwergen. Ze hebben roze wangen die er (in ons geval niet) aandoenlijk uitzien. Veel meiden weten niet hoe ze blusher aan moeten brengen. Ze smeren het product simpelweg op hun wangen. Het resultaat? Belachelijk.
 4. Mascara die bijna de zwaartekracht verslaat.
  Dit komt veel voor onder meiden. Ik snap nooit waarom vrouwen denken dat 7 lagen mascara ze er mooi, sexy en fris laten uitzien.
 5. Te donkere wenkbrauwen.
  Dit is een veel voorkomend probleem. Sterke wenkbrauwmake-up en niet passende kleuren – je wenkbrauwen zien eruit alsof ze hun eigen leven leiden. Ze verpesten het hele beeld, en laten je er onnatuurlijk uitzien. Als ik praat met een vrouw met opvallende wenkbrauwen, kan ik me niet concentreren. De wenkbrauwen leiden te veel af.
 6. Te heldere lippenstift.
  Ik overdrijf niet. Net als in het geval van wenkbrauwen, kan een levendige, niet passende kleur lippenstift je gezicht er als een stripfiguur doen uitzien. Meiden, het ziet er nooit goed uit. Nooit!
 7. Te lichte lippenstift.
 8. Het blijkt dat we ook de andere kant op kunnen overdrijven met de kleur. Ik weet dat natuurlijke tinten in zijn, maar als je lippenstift lichter is dan je foundation, zie je eruit alsof je geen lippen hebt! Je gezicht ziet er dan een beetje eng uit. Maak nooit deze cosmetische fout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eindelijk heb ik de ideale kleur foundation gevonden! Hoe deed ik dat?
Top 5 gezichtsserums met vitamine C. Een subjectieve lijst