Body Balm Bar: DIY. Recept

Hallo daar,

Vandaag zou ik je graag uitnodigen voor de creatieve workshop.

Ik wil je vertellen hoe je een body-balm-bar kunt maken die in de eerste plaats volledig natuurlijk is, ten tweede zeer efficiënt zal zijn en ten derde, het zal niet veel ruimte innemen waardoor het een perfecte cosmetica is voor vakantiereizen.

De bodem van de balsem die je gaat maken is een vrij zachte cosmetica die in feite meer op zeep lijkt dan balsem. Het is super eenvoudig om te maken en het belangrijkste ingrediënt is je verbeelding. Dankzij jou creativiteit kun je een cosmetica maken die perfect is voor jou behoeften.

De basisingrediënten zijn dichte cosmetische boters die worden gebruikt voor lichaams- en haarverzorging: shea, babassu, cupuaku, etc. Deze moeten in gelijke porties worden toegevoegd aan de bijenwas:

50 g (1.7 oz) sheaboter = 50 g (1,7 oz) bijenwas

De zeep kan worden gekocht in elke winkel die natuurlijke cosmetica verkoopt. Om de ingrediënten te combineren, moet je ze bijvoorbeeld opwarmen in een magnetron. Vergeet niet dat door het samenvoegen van enkele cosmetische boters hun totale gewicht gelijk moet zijn aan het totale gewicht van de bijenwas. Giet het mengsel nu in een mooie vorm (het beste als het een siliconen vorm is, want het zou gemakkelijker voor je zijn om de balsem er uit te krijgen wanneer het vast wordt) en in een koele kamer achter te laten.

Als je wilt dat je balsem op de juiste manier ruikt en hem nog meer personaliseert, voeg dan een paar mysterieuze ingrediënten toe. De lijst met ideeën is lang … Laat me mijn favoriete stoffen onthullen die ik vaak toevoeg aan de samenstelling van drie oliën:

  • een paar druppels van een natuurlijke etherische olie – mijn favoriete geur is van citroengras, maar je kunt elke andere geur gebruiken die je lekker vindt en spelen met het makers van nieuwe aroma’s door een paar geuren te combineren. Denk eraan om het verstandig te doen, want het is gemakkelijk om het proces te ingewikkeld te maken;
  • vitamine E in druppels – voeg slechts 3-4 druppels toe als je van plan bent om een body barren van muffin formaat te maken;
  • poedervormig vitaminecomplex – in plaats van één vitamine kun je jezelf uitrusten met een speciale vitaminen set die niet alleen geschikt is voor het maken van je eigen crèmes, maar die ook kan worden toegevoegd aan andere zelfgemaakte cosmetica.

Body balm bar is uitzonderlijk handig in gebruik. Wanneer het in contact komt met de huid, wordt de bar opgewarmd en smelt het langzaam. Daarom is het enige dat u hoeft te doen, het tegen de huid te wrijven of het in uw handen te verwarmen. Bij het aanbrengen van de cosmetica geeft u uw huid een massage.

Let op, zelfgemaakte body-bals mars kunnen een geweldig cadeau zijn voor je vriend! Genieten! ; D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vochtinbrengende kubussen in plaats van gewone balsem? Doe het zelf
Sterke & mooie wimpers? Ik ken de gemakkelijke manier!