Concealer. Welke kies je en hoe gebruik je het?

Hoi!

Elke vrouw wil perfecte make-up en een stralende huid, toch? Als je dat wil moet je overwegen om concealer toe te voegen aan jouw make-upritueel. Dit type cosmetica dient verschillende doelen en, het beste, dit product kan je er totaal anders uit laten zien! Lees verder om uit te vinden hoe je een concealer kiest en op de juiste manier gebruikt.

Wat is concealer?

Concealer is een cosmetica die op het gezicht gebruikt wordt om donkere kringen, gebroken haarvaten, rosacea, verkleuringen en verschillende soorten acné te camoufleren. Dit product moet matchen met jouw huidtype en de imperfecties die je wil camoufleren. Een andere zaak waar je rekening mee moet houden is het passen van de textuur, de kleur, samenstelling en eigenschappen van de concealer bij jouw huidtype. Een concealer kan gebruikt worden om foutjes die we maken tijdens het aanbrengen van concealer te verhullen, de lippen en wenkbrauwen er meer uit laten springen en oogpotlood of slecht aangebrachte bronzer te corrigeren.

Welke concealer kies je?

Concealers zijn er in verschillende kleuren, namelijk:

 • nude concealer: universeel, de beste manier om met diepe rimpels om te gaan.
 • roze concealer: verlicht een vermoeide, doffe huid.
 • groene concealer: camoufleert een rode huid en gebroken haarvaten.
 • gele concealer: camoufleert donkere kringen.
 • antibacteriële concealer: ontwikkeld voor een vette huid die snel last heeft van acné, bevat vaak kiezelzuur of tea tree olie.

Welke typen concealer zijn er?

De textuur van een concealer moet gekozen worden aan de hand van de oneffenheden die we willen camoufleren. We onderscheiden de volgende producten:

 • Stick concealer: camoufleert goed en is intensief gekleurd. Kan gebruikt worden om littekens en verkleuringen te bedekken. Dit product moet niet gebruikt worden om donkere kringen te bedekken, vanwege de heftige kleur (kan rimpels veroorzaken).
 • Crème concealer: bedekt goed, bevat hydraterende componenten en is niet zo dik als een stick concealer. Kan gebruikt worden onder de ogen, wel in kleine hoeveelheid omdat het soms hard te mengen is.
 • Potlood concealer: wordt alleen gebruikt om gebroken haarvaten en acné te bedekken, en om wenkbrauw-, oog- en lipmake-up te corrigeren.
 • Geperste concealer: heeft een droge formule zodat het acné en pigmentvlekken kan bedekken.
 • Vloeibare concealer: heeft een lichte formule en bedekt daarom ook licht. Het blijft niet in de poriën zitten. Daardoor kan het onder de ogen gebruikt worden. Wordt ook aanbevolen om op een droge en verouderde huid te gebruiken.
 • Concealer met applicator: heeft een lichte, vloeibare consistentie, droogt uit als het aangebracht is en bedekt licht. Ontwikkeld om aan te brengen onder de ogen maar het bedekt imperfecties niet. Het kan gebruikt worden als highlighter.
 • Highlighting concealer: heeft in de meeste gevallen een vloeibare of crème-achtige consistentie. Vaak zit er een borstel bij. Het bevat pigment dat licht weerkaatst en de teint accentueert. Kan niet gebruikt worden bij acné omdat het acné meer zichtbaar maakt. Dit type concealer kan goed gebruikt worden om donkere kringen lichter te maken.

Hoe breng je een concealer aan?

De manier waarop een bepaalde concealer gebruikt moet worden hangt samen met de textuur van de concealer. In het algemeen kun je stick en potlood concealer aanbrengen voordat je een foundation gebruikt. Hierdoor smelt de concealer beter op de huid. Het is belangrijk om een concealer te gebruiken die één tint lichter is dan de kleur foundation die je gebruikt. Voordat je een concealer gebruikt moet je een hydraterende gezichtscrème en een foundation gebruiken. Breng de concealer aan door met je vingertoppen op de huid te deppen tot de concealer gelijkmatig verdeeld is. Hoe minder concealer je gebruikt, hoe beter: het effect dat je bereikt is dan meer natuurlijk. Het is cruciaal om de make-up te fixeren met een poeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Perfecte foundation: vloeibaar, poeder of mousse? Welke kies je?
Blush: Hoe breng je dit op de juiste manier aan? Welke typen blush zijn er?