Eindelijk heb ik de ideale kleur foundation gevonden! Hoe deed ik dat?

Hallo meiden!

Na alle worstelingen heb ik de foundation gevonden waarvan de kleur ideaal mengt met de kleur van mijn teint! Uiteindelijk, na vele winkelfouten en falen ben ik een kleur tegengekomen die in mijn teint wegsmelt, geen vlekken achterlaat, geen zogenaamd maskereffect creëert en gewoon geweldig is. Vandaag ga ik jullie vertellen hoe ik de kleur heb gemacht met die van mijn teint.

Ik wed dat elk van jullie meiden wel eens gehoord heeft van huidfototypeclassificatie, gemaakt door Thomas B. Fitzpatrick. Dus, deze Amerikaanse dermatoloog heeft huidtinten verdeeld in zes types. Hij hield rekening met de hoeveelheid melanine, wat een tint is dat ons gezicht en ons lichaam kleurt. Hierdoor maakte hij onderscheid tussen:

  • Fototype I: dit is een zogenaamd porceleinkleur of ivoorgekleurde teint – dit type huid wordt snel bruin en is daarom vatbaar voor verbanding door de zon, het moet worden beschermd met een hoge zonnebeschermingsfactorfilter (SPF 30-50). Mensen met dit fototype hebben blond haar en ofwel blauwe of groene ogen.
  • Fotoype II: licht, beige, roomkleurige huid – wees voorzichtig tijdens het zonnebaden, omdat het typisch is dat deze huid snel verbrandt, daarom is een bescherming met SPF 30 heel belangrijk. De kleur ogen en haar van mensen die behoren aan het tweede prototype zijn uiteenlopend.
  • Fototype III: lichtbruin, gouden of olijfkleurige teint – dit type huid wordt vrij snel bruin en wordt niet gauw aangetast door een verbranding. Echter, omdat het beter is om op veilig te spelen, is het een goed idee om een zonnebrand van minimaal SPF 30 op te doen. Er is geen regel voor de kleur haar en ogen voor mensen met het derde fototype.
  • Fototype IV: caramel of bruine huid – het is gemakkelijk voor de huid bruin te worden zonder verbranding. Desondanks is het nog steeds de moeite waard om de huid te beschermen met zonnebrand. Dit fototype is typisch voor mensen met bruin haar en hazel of bruine ogen.
  • Fototype V: bruine huid – gemakkelijk te bruinen en is zeer resistent tegen een zonneverbranding. Om die reden zal zonnebrand factor 15 voldoende zijn. Het vijfde fototype behoort toe aan mensen met donker haar en bruine of hazel ogen.
  • Fototype VI: mahoniehuid, met espresso- of donkerbruine kleur – het wordt niet aangetast door een zonneverbranding en het proces van het bruin worden is snel. Net zoals fototype V, moet fototype VI worden behandeld met zonnebrand SPF 15. De huid van dit soort behoort toe aan mensen met donker haar en ogen.

Als je eenmaal jouw fototype juist hebt bepaald, zul je een foundation kunnen kiezen die precies past bij jouw teint. Echter, als je nog steeds problemen hebt met het bepalen van het fototype van jouw huid, voer dan een paar eenvoudige tests uit. Ten eerste, stel je huid bloot aan de zon. Kijk of de aderen op je pols een groene of blauwe kleur hebben. Groengekleurde aderen suggereren dat de kleur van jouw huid warm is, terwijl blauwe aderen een koele kleur aangeven.

Nog een test is het definiëren van het schoonheidstype. Meet het contrast van je ogen en haar met jouw huid. Hoe groter het contrast, hoe warmer jouw huidskleur is. En andersom; mensen met een koele teint hebben vergelijkbare kleuren haar, ogen en huid. Welk schoonheidstype ben jij? Bijvoorbeeld, lente wordt gekarakteriseerd door een helder contrast en warme huidskleur. Zomer heeft een tekort aan contrast tussen de huid, haar en ogen. De tint van de teint wordt omschreven als nogal koeltjes. Herfst kan worden herkend door warme kleuren van de huid en klein contrast. Winter is een aanzienlijk contrast tussen haar, ogen en teint, wat wordt vergezeld door een koele kleur van de huid.

Welk schoonheidstype ben jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sterke & mooie wimpers? Ik ken de gemakkelijke manier!
7 meest voorkomende make-upfouten