Enzymatisch, gom, zelfgemaakt of mechanisch? Welke bodyscrub is de beste?

Hallo Meiden 😉

Laat me maar meteen met de deur in huis vallen: Hoe verwijder jij je dode huidcellen?

Scrub je, wrijf je en hoe krijg je een gladde huid?

Zo niet, dan zal ik je proberen te overtuigen (maar zonder je onder druk te zetten) om dit te doen. Geloof me, op het moment dat je de peeling op je huid aanbrengt, zul je merken en voelen dat er onmiddellijk verandering optreedt. Een goede lichaamsscrub kan wonderen verrichten. Bovendien is er niets beters dat helpt bij de bestrijding van cellulitis dan een goede lichaamsscrub.

Dus? Wil je meer weten over dit geweldige product? 🙂 Blijf dan verder lezen!

Body scrub. Wat is dat en waarom zou je het aanbrengen?

Het eerste wat je je moet realiseren is dat body scrub niet alleen bedoeld is om je huid mooi en glad te maken. Het is gewoon onvervangbaar als het gaat om het gezond houden van je huid. Deze cosmetica is in staat om onzuiverheden te verwijderen, stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken, verbetert de elasticiteit en vertraagt huidverouderingsprocessen.

Houd er rekening mee dat je huid werkt en voortdurend nieuwe cellen aanmaakt. De huidcellen die het werk erop hebben zitten, gaan gewoon dood en vallen eraf. Helaas heeft onze huid als gevolg van verstoringen van de stofwisseling, vervuiling in de stad en blootstelling aan stress, moeite met een gezonde peeling en het verwijderen van deze dode opperhuidcellen op de manier zoals het hoort. Wat moeten we in deze situatie doen? Een handje helpen natuurlijk! En er is geen betere manier om dode opperhuidcellen te verwijderen dan met een lichaamsscrub.

Wat doet body scrub met de huid?

Body scrub verwijdert onzuiverheden en dode opperhuidcellen, ontstoppen talgklieren en voorkomt mee-eters (vooral in het gezicht klagen veel mensen echter ook over het hebben van mee-eters op hun rug). De huid die wordt gereinigd met een lichaamsscrub is klaar om een gezichtscrème, balsem of serum te krijgen om het grootste deel ervan in te nemen. Bovendien zou het voor de huid gemakkelijker zijn om een zelfbruinende crème gelijkmatig te absorberen. Het is ook het vermelden waard dat een body scrub ook de huid kan stimuleren om nieuwe, jonge cellen te produceren. Hierdoor ziet de huid er jonger uit, wordt ze elastischer en worden haar zelfherstellende processen versneld.

Soorten lichaamsscrubs

1. Mechanische scrubs – het is de meestvoorkomende manier van scrubben. Het bevat ofwel grove ofwel iets zachtere exfoliërende deeltjes (dit zijn de middelen die verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van dode opperhuidcellen). Uiteraard zijn bodyscrubs, in tegenstelling tot gezichtsscrubs, korreliger omdat juist deze eigenschap verantwoordelijk is voor het exfoliëren van de huiddelen waar deze aanzienlijk dikker is. In principe kunnen verschillende stoffen worden gebruikt in een bodyscrub, en dit kunnen notendoppen (gemalen), zaden, suiker, zout, koffie zijn. Bovendien zijn mechanische bodyscrubs perfect voor de behandeling van een vette huid – je kunt ze zelfs twee keer per week doen. Qua droge huid, is het beter om deze te behandelen met fijne korrels, die twee keer per maand kunnen worden gedaan. Als je huid uitzonderlijk vochtig is dan moet je bodyscrubs met suiker en zout gebruiken: die maken niet alleen de huid glad, maar voeden ook de huid en zorgen voor de pH-waarde. Zout en suikerdeeltjes worden onder invloed van de massage opgelost en dringen diep in de huid door.

2. Scrubs met enzymen – perfect voor de gevoelige en capillaire huid. Dit type body scrub bevat geen schurende deeltjes en moet niet in de huid worden gewreven. In plaats daarvan moet het op het gezicht worden aangebracht om het te laten versmelten met intercellulaire bindingen. Het moet na 15-20 minuten worden afgespoeld.

3. Gom Scrubs – het kan worden beschreven als een combinatie van de twee bovengenoemde soorten body scrubs. Het moet op de huid worden aangebracht (zodat het genoeg tijd heeft om de huidcellen te beïnvloeden) en daarna MOET het NIET worden afgespoeld maar afgeschuurd (om precies te zijn moet het met de handen worden gerold). Wat interessant is, gom scrub geschikt is voor alle huidtypes, inclusief capillaire, droge en rijpe huid.

Zelfgemaakte body scrub. Is die beter dan die bij een drogist verkrijgbaar is?

Een zelfgemaakte body scrub bevat natuurlijke en gemakkelijk te verkrijgen ingrediënten. Het is cool omdat er geen kunstmatige stoffen in zitten. Als het gaat om lichaamsverzorging, is er niets beters dan om een klassieke scrub te vervangen met gemalen koffiebonen 🙂

Het heeft geen zin om te veel te betalen en exorbitant dure body scrubs te gebruiken om cellulitis tegen te gaan… vooral als je je realiseert dat de meeste koffie bevatten – dit is het ingrediënt dat het beste met sinaasappelschillen samenwerkt.

Het probleem is wat anders als het gaat om gezichtsscrubs. Natuurlijk kun je thuis face scrub doen en er zijn zeker genoeg geweldige recepten om ze zelf te maken, maar in termen van huidverzorging van het gezicht moet je super voorzichtig zijn bij het gebruik van zelfgemaakte scrubs. Het probleem hier is dat ze helaas meer kwaad dan goed kunnen doen. Mensen met een uitzonderlijk gevoelige huid of capillaire, acnegevoelige of andere veranderingen moeten zeer kieskeurig zijn bij het selecteren van een gezichtsscrub om hun huid mee te behandelen, of vraag gewoon advies aan een specialist. Als je tijd en geld hebt, kun je goed gebruik maken van een behandeling die veel schoonheidssalons bieden. Wanneer je daar na toegaat, zul je deskundigen ontmoeten die je bepaalde procedures voorstellen die geschikt zijn voor jouw huidtype (bijvoorbeeld de behandeling van amandelacne). Bovendien bieden schoonheidssalons ook speciale scrubs aan voor cellulitis. De meest populaire is Thalaspa sea body scrub die fijne deeltjes zeezout, jojoba-olie, groene thee-extract, citroenschilolie, perzikzaadolie en bijenwas bevat. Zoals je kunt zien, zijn alle stoffen natuurlijk en gemakkelijk overal te kopen. Daarom kun je zo’n zout-en-olie lichaamsscrub zelf thuis bereiden. In de meeste gevallen meng ik koffie met zeezout en voeg ik jojoba- of amandelolie toe. Op het einde voeg ik een scheutje grapefruitsap toe en meng alles goed door elkaar. En eigenlijk is dat alles 🙂 Pas goed op jezelf! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe-het-zelf: 10 beste zelfgemaakte haarconditioners
Droog haar? Mijn beste zelfgemaakte vochtinbrengende haarmaskers