Fundamentele make-up fouten waardoor je er ouder uitziet!

Wist jij dat meer dan de helft van de vrouwen niet weet hoe je make-up op een correcte manier aanbrengt? Terwijl bijna 100% van ons het dagelijks gebruikt? Helaas volgen we vaak slechte tips, advies van vrienden en onze eigen intuïtie. Dit leidt vaak naar slecht gekozen foundation, make-up die onze ogen kleiner doet lijken of gek gevormde wenkbrauwen.. het is tijd om dit te stoppen!

Ik heb laatst een weekend make-up training gevolg en ik wil graag met je delen wat ik daar geleerd hebt. Ik besloot mee te doen aan deze training om te leren hoe ik mijn goede punten meer uit kan laten komen en mijn onzuiverheden kan verbergen, maar (typisch voor mij) ik vind dit onderwerp interessant genoeg om er een blog aan te wijden en een samenvatting te maken van wat ik geleerd heb.

Weet je hoe je make-up moet aanbrengen?

Het kan zijn dat jij overtuigd bent dat je weet welk type make-up het best bij je past. Probeer je wel te realiseren dat jij niet objectief naar jezelf kijkt dus dat het kan zijn dat je fouten die je maakt niet opmerkt. Eén bezoek aan een professional kan al genoeg zijn om erachter te komen dat jouw make-up je ouder doet lijken of dat je er dikker uitziet door de manier waarop je met kleurcosmetica omgaat. Veel van ons doen dit! Wil jij weten wat de meest gemaakte fouten zijn bij het aanbrengen van make-up?

DE MEEST GEMAAKTE FOUTEN BIJ HET AANBRENGEN VAN KLEURCOSMETICA

1. Jukbeenderen teveel benadrukken

Ja, we hebben ter harte genomen dat het benadrukken van de contouren van ons gezicht een geweldige manier is om ons dunner te doen lijken. We hebben een bronzer gekocht en we gebruiken hem regelmatig. Maar wat doen we fout? We kiezen bijvoorbeeld een kleur die te donker is, we gebruiken er teveel van of we mengen het niet goed en, het slechtst van allemaal, we brengen het aan op de verkeerde plek. Helaas is het benadrukken van de contouren van het gezicht een kunst die tijd en vaardigheid vereist. Geloof me, soms kun je beter geen bronzer gebruiken en een blush aanbrengen die een beter effect geeft. Slecht aangebrachte foundation doet ons ouder lijken en verpest onze make-up.

2. Meer foundation aanbrengen in plaats van concealer

Heb je weleens meegemaakt dat jouw concealer op was (of je had haast) en in plaats daarvan heb je geprobeerd een puistje te camoufleren met een dubbele of driedubbele laag foundation? Ik moet toegeven dat dit mij meer dan eens overkomen is. Ik weet nu dat dit echt een grove fout is omdat je het plekje juist benadrukt in plaats van camoufleert. Denk even na, zou er concealer bestaan als het mogelijk was om onzuiverheden en donkere kringen onder de ogen te verbergen met foundation? Deze twee cosmetica hebben compleet verschillende eigenschappen en een dubbele portie foundation vervangt een concealer niet. Al met al: stop hiermee. 🙂

3. Slecht gekozen kleur en textuur van foundation

Hier is al veel over verteld maar toch zie ik vriendinnen deze fout steeds weer maken. Ik weet dat lukraak een foundation kopen sneller is maar op deze manier kies je nooit de juiste kleur. Daardoor ziet je gezicht er of heel wit uit of heel anders dan je nek. Het is verstandig om een paar testers te testen voordat je een foundation koopt. Onthoud ook om de kleur te testen op het kaakbot, niet op de vuist.

Aanvullend: er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van de textuur van een foundation. Vrouwen met een vette huid moeten bijvoorbeeld een matterende foundation kiezen en om eerlijk te zijn snap ik niet waarom ze toch steeds een highlighter kopen. Dit geldt andersom ook: vrouwen met een dof en droog gezicht kiezen voor matterende foundation waardoor het probleem alleen maar zichtbaarder wordt.

4. Wenkbrauwen bewerken met een te donkere kleur

Perfect gevormde wenkbrauwen is nog steeds een trend. Dat is prima omdat ze een natuurlijk frame voor jouw ogen creëren en jouw look echt verbeteren, als de wenkbrauwen goed gevormd zijn tenminste. In dit vroege stadium verschijnen de eerste problemen, veel vrouwen epileren teveel haar waardoor de wenkbrauwen dun en kort lijken en niet in proportie met het gezicht. Gelukkig kunnen we dit verhelpen door de wenkbrauwen te laten groeien en oneffenheden te camoufleren met make-up. Vaak kiezen we de make-up ook te donker en benadrukken we ze op een onnatuurlijke manier. Te donkere of te dikke wenkbrauwen laten ons er juist ouder uitzien dan jonger. Je moet jezelf realiseren dat natuurlijkheid, een geschikte kleur en het aanbrengen op de juiste manier belangrijke punten zijn bij de wenkbrauwen.

5. Teveel glans

We hebben ergens gelezen dat het belangrijk is om ons gezicht te benadrukken en daarom gebruiken we highlighter en glimmende oogschaduw. Ook fixeren we onze make-up met glimmende poeder.. Dit is niet de beste manier. Natuurlijk is het goed om het gezicht een natuurlijke glans te geven maar we moeten het niet overdrijven, zeker niet als je een verouderde huid hebt. Je moet je realiseren dat een highlighter ook rimpels benadrukt, dit wil je natuurlijk voorkomen. Samenvattend: een highlighter is vooral geschikt voor jonge dames, maar ook zij moeten niet teveel gebruiken. Als je echt stralende ogen wil, gebruik de highlighter dan alleen in dat gebied en niet op de rest van je gezicht.

En jij? Ik hoop dat jij deze fouten niet maakt, of in ieder geval niet meer zal maken! XOXO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blush: Hoe breng je dit op de juiste manier aan? Welke typen blush zijn er?
Siliconen make-up borstel: hot or not?