Hoe hou je de zomer langer op jouw huid? Manieren voor een permanent bruine huid en zomer make-up

Hey!

Helaas is de zomer alweer ten einde, maar het is nog steeds lastig om te switchen naar de koude temperatuur en dikkere kleding dragen. Het gebruik van de juiste cosmetica is het enige wat je kunt doen om jouw zomerkleur zo lang mogelijk te behouden. Bronzer, oogschaduw, poeder, self-tanners… Dit is een greep uit producten die jouw zomerse look kunnen behouden. Hoe gebruik je deze producten?

Langer een zomerse look

De fundamentele regel van het behouden van een zomers kleurtje: gebruik geen volledig dekkende foundation. Het is veel beter om hydraterende en matterende make-up te gebruiken, of een BB crème met lichte formule. Als je last hebt van imperfecties in de vorm van verkleuringen, rimpels en acné: gebruik een concealer. Worden highlighters aangeraden om een zomers kleurtje te behouden? Dat hangt van het weer af. Als het nog warm is buiten heeft het geen zin om een dikke laag make-up te gebruiken. Hoge temperatuur en een hoge vochtigheidsgraad zorgt voor puistjes, dit wil je juist voorkomen.

Oogmake-up vs. suntan

Oogschaduw behoort tot een zomerse look. Het hoeft niet donker en heftig te zijn, liever licht en stralend. Je hebt een volledig dekkende concealer of oogschaduw nodig. Je kunt cosmetica met een natuurlijke kleur en glinsterende deeltjes gebruiken. De mooiste kleuren zijn: brons, koper, perzik, roze, groen en goud. Vergeet de champagne gekleurde cosmetica niet, die past goed bij deze kleuren oogschaduw.

Een primer voor oogschaduw? Dit kan essentieel zijn: het verlengt niet alleen de levensduur van de oogschaduw maar geeft je ook een natuurlijke uitstraling. Highlighter is ook belangrijk. Breng het op zó’n manier aan dat je ogen groter lijken. Je kunt het aanbrengen op de binnenste ooghoeken, onder de wenkbrauwbrug en op de jukbeenderen.

Gebruik een potlood om de wenkbrauwlijn donkerder te maken: breng het ook aan op de buitenste ooghoeken. Omdat we nog steeds het zomergevoel hebben kunnen we alle kleuren gebruiken. Laat de zwarte en bruine potloden links liggen maar ga voor een kleur die matcht met de kleur van jouw iris. Doe hetzelfde met mascara. Gebruik twee verschillende kleuren voor de bovenste en onderste wimpers.

Zomerse blush

Ondanks dat de kaken snel verkleuren moet je niet vergeten ze een fris kleurtje te geven. Een normale blush is voldoende. De kleur moet zoveel mogelijk overeenkomen met de natuurlijke kleur van jouw lippen. Gebruik zo min mogelijk. Als je een highlighter wil gebruiken moet de blush een matte kleur hebben.

Lippen op vakantie

De juiste make-up op de lippen maakt jouw zomerse look helemaal af. Gebruik een lippenstift en lippotlood met een natuurlijke kleur. Je kunt ook een subtiele lipgloss gebruiken, breng deze aan op het centrum van jouw lippen. Het is belangrijk om de make-up op de lippen met poeder te fixeren en vloeipapier mee te nemen in je tas.

Als de zomerse kleur gaat vervagen….

Gebruik een bronzer die jou de effecten van een zongebruinde huid geeft. Breng het aan op de delen van het gezicht die het snelst bruin worden. Dit zijn de wenkbrauwbruggen, de neusbrug, jukbeenderen, kaaklijn, nek, borst en schouders. Gebruik de bronzer geleidelijk, gebruik niet teveel, dat ziet er niet natuurlijk uit. Gebruik een grote, fluffy borstel om de make-up mee aan te brengen.

Make-up vs. seizoen

Gedurende de verschillende seizoenen dragen we verschillende make-up. Als de zomer voorbij is kun je sterkere kleuren gebruiken. Ook de glitters mag je weer in de kast leggen voor de volgende zomer. Vervang het zomer palet met een herfst palet (natuurlijke kleuren). Blijf bronzer, highlighter en blush gebruiken, daardoor krijg je een stralende, gezonde en toch zomerse look.

Wat zijn jouw trucjes om de zomer zolang mogelijk op jouw huid te houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check jij de kleur van je foundation op de jukbeenderen? Ik weet een betere manier om de beste kleur foundation te vinden!
Perfecte foundation: vloeibaar, poeder of mousse? Welke kies je?