Hoe werkt mousse in het haar? Wanneer moet je het gebruiken?

Ik ben recent vrienden geworden met mousse voor in het haar omdat ik weinig volume had en mijn haar daardoor op een andere manier wilde stylen. Gebruik jij vaak mousse?

De held van deze post: mousse

Dit is volgens professionals één van de populairste haarstyling producten. Zij weten hoe ze 100% gebruik kunnen maken van de voordelen van alle eigenschappen van mousse. Thuis reiken we ook vaak naar mousse maar helaas weten we vaak niet hoe we dit product goed moeten gebruiken.

Laat me je vertellen wat mousse echt is (hoe werkt het echt?) en je kort gidsen door het gebruik van mousse in het haar.

Hoe werkt mousse?

Mousse voor het haar is een schoonheidsproduct dat iedereen met onhandelbaar haar in huis heeft. Het wordt vaak gewaardeerd door mensen met krullen en weinig volume in het haar. Mousse is zeker handig als je een glamorous kapsel maakt dat een lange tijd mooi moet blijven.

Ik denk dat ik kan zeggen dat mousse onze bondgenoot is en vertrouwd is bij onze dagelijkse styling.

  • Het geeft het haar vanaf de wortels meer volume.
  • Het maakt de styling makkelijker.
  • Het geeft lang resultaat.
  • Definieert en verbetert krullen.
  • Voorkomt uitdroging en statisch haar.
  • Het kan het haar conditioneren.

4x gebruik van mousse dat je misschien nog niet kent

Het is nu tijd om de meest voorkomende toepassingen van mousse te bespreken. Misschien zijn ze helemaal niet voor veelvoorkomend? Mocht je verrast zijn door sommige toepassingen, laat het me weten in de reacties.

1. VOLUME

Mousse staat gelijk aan volume bij een kapsel dat we willen. Als jij ook, zoals ik, plat haar hebt, probeer mousse dan eens. De hoeveelheid ter grootte van een hazelnoot aanbrengen op de wortels geeft het haar al body en maakt het kapsel een stuk beter.

De regel is simpel: hoe korter het haar, hoe minder mousse je nodig hebt. Onthoud dat teveel mousse de lokken aan elkaar plakt en verzwaard in plaats van meer volume geeft.

2. KRULLEN

Droom jij van de krullen die je op de covers van magazines ziet? Dit resultaat is eenvoudig te bereiken als je mousse bij de hand hebt. Een andere toepassing van dit product gaat over krullen.

Als je het haar gewassen hebt en het overtollige water met een handdoek afgedroogd hebt kun je mousse aanbrengen in het haar en de lokken föhnen. Als je een normale föhn hebt kun je rollers gebruiken als het haar nog vochtig is. Als het haar droog is haal je de rollers eruit en kam je he haar met je vingers om het kapsel te fatsoeneren. Gebruik geen kam op krullend haar!

3. BESCHERMING TEGEN HITTE

Weinig mensen weten dat mousse het haar kan beschermen tegen de hoge temperaturen van een föhn/stijltang en zelfs UV-straling. Vooral diegenen die het haar vaak verven moeten vrienden worden met mousse en het elke keer voor het föhnen of stylen gebruiken. Mousse helpt het ontklitten waardoor het haar ook beschermt is tegen mechanische schade.

4. EENVOUDIG STYLEN

De laatste toepassing van mousse kent iedereen. In het kort helpt mousse om het kapsel makkelijker te fatsoeneren bij haar dat statisch wordt na het wassen. Een goede mousse doet hier wat tegen.

Kneed een beetje mousse in het haar. Kam het daarna om de mousse gelijkmatig te verdelen. Het haar kan nu makkelijker gestyled worden. Zeg maar gedag tegen die kleine sprieten die je knot verpesten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar of niet waar? Kom erachter wat jij weet over haar!
Hoe laat je jouw ogen er groter uitzien met make-up? Ik ben erachter!