Laten we onze borstels en kammen wassen! Hoe doe je dit, en welke producten gebruik je?

Hey daar meiden,

Jullie kammen en borstels kunnen zo nu en dan wel een bad gebruiken. Ook verdienen ze een beetje luxe en zorg, of niet? Oké, maar even serieus, onze haarstyleproducten moetenregelmatig worden gewassen en gereinigd. Geloof me, er is niks gemakkelijker dan dit. Kijk maar mee hoe je het doet.

Waarom moeten we onze kammen en borstels schoonmaken?

Je gebruikt ze ’s ochtends en ’s avonds, en dan leg je ze terug op de plank. Hier verzamelen ze stof en vele andere deeltjes uit de lucht. Gebroken haren, roos en zelfs talg komen samen op het oppervlak en de punten. Je borstels en kammen hebben geen gemakkelijk leven. En denk je maar eens in wat er gebeurt als je zulke vieze spullen blijft gebruiken voor je haar? Beangstigend… Alle rare dingen die aan je borstel blijven zitten, worden overgedragen op je hoofd. Irritaties en ziektes gegarandeerd!

Hoe reinig je borstels en kammen?

Om te beginnen, kijk eens goed naar je borstel. Hoewel je niet in staat bent om de bacteriën en kiemen te zien, zal je zien hoeveel haren je in de afgelopen week bent verloren. Je ziet waarschijnlijk ook vieze vlekken die moeten worden verwijderd. Soms komen de overblijfselen van stylingproducten ook samen in de randen van de borstel. Ook deze moeten weggespoeld worden.

Ten tweede, probeer al het haar en andere deeltjes tussen de tanden weg te halen. Gebruik hiervoor een kam met wijde punten. Bereid daarna een bad voor. Neem een bak, vul het met warm water en voeg een shampoo of een antistatisch product toe. Leg hier je kammen en borstels in, maar laat de handvaten uitsteken boven het water. Als je houten haaraccessoires gebruikt, of items gemaakt van natuurlijke materialen, dan moet je ze niet langer dan 5 minuten in het water houden. Anders kunnen ze van vorm veranderen, of gewoon kapotgaan. Gebruik een speciaal schoonmaakdoekje (verkrijgbaar in online winkels) om alle overgebleven deeltjes te verwijderen. Spoel vervolgens uit door de kammen en borstels onder een stroom water te houden. Zorg ervoor dat je de shampoo en andere schoonmaakproducten goed uitspoelt.

Ten derde, maak je kammen en borstels droog. Bacteriën houden van vocht en zullen het materiaal vernietigen. Leg daarom al je stylingproducten op een droge plek, of verwijder het water met een föhn met een koele luchtstroom. Nu kan je je haar rustig borstelen, kammen en stylen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Huidverzorgingsroutine voor rond de ogen, producten & behandelingen
Helpvolle make-uptrucs – alles over de concealer