Mascara – Een wonderbaarlijk verhaal over deze iconische cosmetica

Het bericht van vandaag zal ietwat sprookjesachtig zijn.

Ik zal je een verhaal vertellen over de meest gewilde, baanbrekende schoonheidscosmetica die ongetwijfeld niet alleen de schoonheid van een vrouw definieert maar ook ijdelheid bevredigt.

Ik zal nooit het moment vergeten dat ik voor het eerst een mascara aanbracht. Ik voelde ‘de kracht’. Om precies te zijn ging het niet per se over het gevoel maar meer om het geloof dat ik echt de kracht had! Vanaf dat moment kies heel zorgvuldig een mascara.

Het blijkt dat de geschiedenis van mascara interessant en lang is, tot in eeuwenoude tijden.

Er was een een vrouw (ongeveer 4000 voor Chr.) die tot de conclusie kwam dat man-vrouw-relaties niet beginnen met het eerste woord maar met de eerste blik. Inderdaad, ik kan veeeel meer zeggen en ik denk dat jullie allemaal weten waar ik het over heb 😉 Om hun pluspunten te benadrukken, maakten Egyptische vrouwen hun wimpers donkerder met water, houtskool en… even wachten… wacht even… hmmm…. krokodillenpoep. Ik hoop dat er geen krokodillen hebben geleden onder het proces van het verkrijgen van hun kostbare stof 😀

Gepoederde houtskool gemengd met water regeerde eeuwenlang op de wimpers van vrouwen. Deze twee ingrediënten kwamen ook van pas voor Eugene Rimmel om de eerste officiële mascara te maken. De originele versie van een mascara was geperst (ik kan het vergelijken met bijvoorbeeld oogschaduw) en bevatte een klein kwastje. Om de wimpers met de mascara te bedekken, moest je het mengen met water. Het wordt gezegd dat sommige vrouwen geen tijd hadden om met deze baanbrekende uitvinding van Rimmel te ‘spelen’ en de mascara simpelweg mengden met hun speeksel. Ook Maybelline, die al lang erkend was, bleef niet achter. Het cosmetisch merk ontwierp ongeveer tegelijkertijd met Rimmel een soortgelijk product. J.T. Williams, wetende dat zijn zuster Maybel verliefd was, een onbeantwoorde liefde, wilde haar nood wegnemen en creëerde een mengeling van houtskool en vaseline. Hij vroeg zijn zus om de mengeling op de wimeprs aan te brengen. Maybel voelde ook de kracht en zorgde ervoor dat de jongeman verliefd werd op haar. Al snel creëerde Williams een cosmeticabedrijf, waarvan de naam de combinatie was van twee woorden: Maybel en Vaseline.

Omdat zowel Rimmel en Maybelline geperste versies van hun mascara’s lanceerden, moet er nog een doorbraak worden toegeschreven aan Helena Rubinstein, die in 1957 een mascara in een kleine tube deed met een borsteltje . Je hoeft niet meer in de mascara te spugen 😉 Verder droeg Revlon ook bij aan de doorbraak in de aanpak van mascara als het merk dat begon met het lanceren van kleurmascara’s in de jaren 60. In het tijdperk van bloemenmensen won zo’n product snel de harten van vrouwen. Aan de andere kant heeft de mascara ook zijn donkere kant.

In de jaren 30 werd er in de Verenigde Staten een roddel verspreid dat vrouwen blind werden verspreid na het gebruik van Lash Lure mascara. Er werd ook een fataliteit gemeld. Gelukkig werd het product snel teruggeroepen en is het nooit meer op de markt gebracht.

Aan het einde van dit verhaal zal ik jou choqueren met de informatie dat elke vrouwen ongeveer 260 tubes mascara gebruikt in haar leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oogschaduwen op de muur! Jean Michel Basquiat – twee verbluffende Urban Decay paletten
Mijn dagelijkse make-up. Hoe doe ik het en welke cosmetica gebruik ik?