Perfecte foundation: vloeibaar, poeder of mousse? Welke kies je?

Ik weet zeker dat jullie vaak wisselen van foundation in de hoop uiteindelijk het perfecte product te vinden: de perfecte kleur, de perfecte samenstelling.. de meeste meiden kiezen voor vloeibare foundation. Is dat altijd een goede oplossing? En wat zijn de eigenschappen ervan? Satijn, matterend, een highlighter of misschien liftend? Er is ook een foundation die werkt als een primer en concealer tegelijk.. een soort van 3-in-1 cosmetica.. hoe gebruik je die? Hoe vind je de beste match met jouw huidtype? Ik heb dit probleem ook gehad. Ik herinner me momenten in mijn leven dat ik verschillende foundations tegelijk gebruikte maar nog steeds op zoek was naar iets beters. Vandaag bekijk ik het vanuit het praktische oogpunt.

HOE KIES JE DE JUISTE FOUNDATION: Geheim nr. 1: Behoefte van de huid

Als eerste en als belangrijkste moet je onthouden dat de perfecte foundations matcht met jouw huidtype en de behoeften van jouw huid. Wat heeft het tenslotte voor zin om een ​​lichte foundation te kopen die niet comedogeen is, maar aan de andere kant accentueert, zodat het niet past bij een vette huid? Iedereen met een gecombineerde huid kan een volledig dekkende foundation kiezen omdat een BB crème hier niet zal werken. Conclusie: het kennen van jouw huidtype is de sleutel naar het kopen van de juiste foundation.

Mijn favoriete type foundation zijn de matterende en voedende foundations. Ze brengen niet alleen de talgproductie in balans maar voeden en verzachten de huid ook. Dit is één van de meest belangrijke aspecten om in overweging te nemen als je zoekt naar de perfecte foundation. Je moet je realiseren dat een foundation geïntegreerd moet worden met jouw huid. Het is het primaire en tegelijkertijd praktische advies dat je moet meenemen bij het kiezen van jouw foundation.

HOE KIES JE DE JUISTE FOUNDATION: Geheim nr. 2: Kleur

De kleur foundation, hoe kies je de goede? Dit is ongetwijfeld de meest gestelde vraag als het aankomt op foundation. Ik weet zeker dat de volgende situatie je weleens overkomen is: je wist zeker dat je de goede kleur foundation had gekozen en je komt thuis en bekijkt de kleur in het zonlicht.. en de kleur lijkt totaal anders?! Zulke situaties ontstaan door het kunstmatige licht in drogisterijen. Hierdoor word je voor de gek gehouden en zie je een andere kleur dan in het zonlicht. Als het mogelijk is, vraag om gratis monsters om in het zonlicht en thuis te bekijken en te testen. Bekijk jouw gezicht in het zonlicht: zet de spiegel naast het raam. 😉

De foundation testen op je pols is niet het best wat je kunt doen. De kleur van je pols lijkt niet altijd op de kleur van je gezicht. Bovendien ga je de foundation niet op je pols dragen, of wel? Kies 3 kleuren waarvan jij denkt dat ze het best gaan passen en breng deze aan op de jukbeenderen. Doe 3 lijnen onder elkaar zodat je ze goed kunt vergelijken en ziet welke kleur het best bij jouw huid past.

HOE KIES JE DE JUISTE FOUNDATION: Geheim nr. 3: Consistentie & Formule

Iedereen kijkt bij het kopen van foundation het eerst naar de consistentie. We hebben de neiging om vloeibare foundation te kopen omdat het makkelijk gelijkmatig te verspreiden is op het gezicht. Helaas houdt niet elk type huid van dit type foundation. Een vette huid zal beter samenwerken met een matterende foundation of een mousse. Op een gevoelige huid kan je beter een minerale foundation gebruiken. Er zijn zoveel soorten foundation:

  • Geperste foundation: kan goed gebruikt worden tijdens de dag of op een trip. Het aanbrengen kan problematisch zijn als je dit nog niet vaker gedaan hebt. Het kan dan een onnatuurlijk effect geven.
  • Stick foundation: in de meeste gevallen is dit volledig dekkend. Het vereist een beetje oefening met het aanbrengen.
  • Mousse foundation: zacht en foam-achtig, perfect voor een vette huid die snel gaat glanzen. De talgproductie wordt langdurig verminderd.
  • Foam foundation: een Koreaanse hit, zacht en satijnachtig. Vaak rijk aan voedende stoffen, perfect voor een verouderende huid, klein genoeg om in je handtas mee te nemen. Kan meerdere keren per dag gebruikt worden.
  • Poeder foundation: is vaak mineraal. Ik vind dit het beste type foundation. Het mengt niet alleen goed met de huid maar geeft ook een natuurlijke uitstraling. Het blijft lang zitten.
  • Gel foundation: een oplossing voor de vette huid. Het dekt niet volledig maar maakt de huid stralend en mat. Het overbelast de huid niet en wordt daardoor vaak beschouwd als de beste foundation om tijdens de zomer te gebruiken.
  • Vloeibare foundation: licht en efficiënt. Perfect voor een droge, gevoelige en normale huid. Het bevat vaak veel voedende en verzorgende stoffen.
  • Crème foundation: aardig dikke, stevige foundation die geweldig camoufleert. In de meeste gevallen is het ontworpen voor een problematische huid met zichtbare onzuiverheden. Het kan te zwaar zijn om tijdens de zomer te dragen maar het bevat vaak wel zonnebrand. De huid wordt dus wel tegen de zon beschermd.

Zoals je begrijpt werken al deze foundations verschillend op de huid en hebben ze verschillende eigenschappen. In de meeste gevallen werken vloeibare foundations niet op een vette of problematische huid omdat de dekkende en matterende eigenschappen niet voldoende zijn. Eén van de beste foundations zijn de minerale foundations omdat ze natuurlijke, voedende en revitaliserende stoffen bevatten. Ook hebben ze camouflerende eigenschappen zonder de huid te overbelasten. Ze geven de huid een subtiel matte kleur.

HOE KIES JE DE JUISTE FOUNDATION: Geheim nr. 4: Samenstelling

Ik denk dat dit punt niet verrassend zal zijn: iedereen weet dat de samenstelling van een product heel belangrijk is. Hoe meer actieve en verzorgende stoffen een cosmetica bevat, hoe beter. Het is daarom ook niet gek dat minerale cosmetica de markt aan het overnemen zijn. Hetzelfde geldt voor de geweldige Koreaanse BB crème. Deze producten bevatten niet alleen de beste make-up maar verzorgen tegelijkertijd de huid en beschermen de huid tegen externe agressoren.

Ik hoop dat mijn gids helpend is en jullie geen problemen meer hebben met het kiezen van een goede foundation. Ik zou het leuk vinden als jullie jouw methoden voor het vinden van de juiste foundation met me delen. Fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe hou je de zomer langer op jouw huid? Manieren voor een permanent bruine huid en zomer make-up
Concealer. Welke kies je en hoe gebruik je het?