Siliconen make-up borstel: hot or not?

Recent heeft het merk Make Up Revolution een nieuw product gelanceerd: siliconen make-up borsteltjes. Een set van drie borstels moet je helpen om make-up precies aan te brengen. Volgens de fabrikant Make Up Revolution kun je met de borstels niet alleen foundation aanbrengen maar ook de contouren van het gezicht op een professionele manier benadrukken. Ik moet toegeven dat ik redelijk onder de indruk was van deze ‘drieling’. Daarom besloot ik om ze te testen en kijken of ze echt beter zijn dan klassieke borsteltjes en in het algemeen beter dan dat ik tot nu toe gebruikt heb bij het aanbrengen van make-up. Voel je vrij om mijn review te lezen over de siliconen make-up borstels van Make Up Revolution.

Siliconen make-up borstels: wat is het?

Als eerste: een siliconen borstel ziet eruit als een reguliere borstel: ze hebben een houten handvat en de vorm is ongeveer hetzelfde als de borstels die we normaal gesproken gebruiken. Het enige verschil is, natuurlijk, de kop van de borstels. Deze is niet gemaakt van varkenshaar (zoals normaal) maar het ziet eruit als een soort platte ‘tong’. Elke ‘tong’ heeft een verschillende vorm en past bij het gezicht. Deze set bevat:

  • een platte, ovale borstel die gebruikt kan worden om foundation aan te brengen en de contouren van het gezicht mee te behandelen (met bijvoorbeeld blush);
  • een speciaal gevormde driehoekige borstel waarmee je de onderste oogleden kan doen (met een crème voor onder de ogen of het vormen van de jukbeenderen);
  • een platte, hoekige borstel waarmee je een blusher, highlighter of bronzer aanbrengt.

De borstels zijn vrij stijf, het silicone is niet makkelijk te buigen waardoor het aanbrengen van kleurcosmetica geen probleem moet opleveren. Ook laten de borstels geen vlekken op het gezicht achter als je de make-up verspreidt. Een ander voordeel van de borstels van Make Up Revolution is dat de cosmetica niet geabsorbeerd wordt door de borstels. De hoeveelheid die je op de borstel doet komt ook op het gezicht terecht. Hierdoor kun je cosmetica besparen omdat je minder van het product gebruikt dan wanneer je bijvoorbeeld een spons gebruikt.

Siliconen make-up borstels: Werking & Effecten

Zijn de siliconen borstels door de test gekomen? Ik zal eerlijk met je zijn. Ik moet je vertellen dat ik, helaas, teleurgesteld ben met deze ‘siliconen’ oplossing van Make Up Revolution. Deze set werkte niet goed. Het maakte niet uit of ik het voor foundation, camouflage of contouren gebruikte. Om eerlijk te zijn is het niet zo moeilijk om foundation aan te brengen op mijn jukbeenderen maar met deze borstels werd het wel echt een uitdaging om de foundation bijvoorbeeld op mijn neus te krijgen. Ik denk dat de set nog een andere borstel zou moeten bevatten, een smallere die het makkelijk maakt om foundation aan te brengen op de gebieden van het gezicht die moeilijk te bereiken zijn. De borstel die ontwikkeld is voor het aanbrengen van concealer bleek ook onpraktisch. Het bracht de concealer niet gelijkmatig aan (ik heb verschillende merken concealer gebruikt om het zeker te weten) en de borstel blijft ook de huid onder de ogen rekken. Ik weet zeker dat dit rekken er na een aantal maanden voor zorgt dat de huid slap wordt.

Het aanbrengen van een highlighter of blush is, ondanks een aantal pogingen, toch mislukt. Ondanks mijn oprechte bereidheid, ervaring met make-up en betrokkenheid moest ik de Beauty Blender, mijn vingertoppen en een normale, harige borstel gebruiken. Om een lang verhaal kort te maken: ik moest alles gebruiken wat ik in de buurt had om de rommel van mijn gezicht af te halen (de make-up wel te verstaan).

De driehoekige borstel is ontwikkeld om een lijntje aan te brengen onder de bovenste wimpers. Ik hoop dat je me wil vergeven, maar ik had geen energie meer om deze techniek te proberen. Ik was ervan overtuigd dat dit ook geen succes zou worden.

Het is niet moeilijk te raden maar ik ga deze borstels niet gebruiken om make-up aan te brengen maar ik heb een andere manier gevonden om voordeel te halen uit één van de borstels, de ovale. Tot mijn verrassing bleek deze perfect om elke soort gezichtsmasker aan te brengen. Deze siliconen borstel zorgt er niet alleen voor dat dit heel snel gaat maar ook extreem makkelijk om daarna weer schoon te krijgen. Daardoor is de borstel altijd schoon dus er hopen zich geen bacteriën op in de borstel.

Siliconen make-up borstels: mijn opmerkingen

Het onbetwiste voordeel van siliconen make-up borstels is het feit dat ze heel hygiënisch zijn. Zonder twijfel is het erg makkelijk om de borstels schoon te maken en houden. De vorm veranderd niet tijdens het schoonmaken. Dankzij deze kwaliteit behouden de borstels hun originele vorm erg lang. De problemen beginnen als het aankomt op het aanbrengen van de make-up zelf. Als je op internet zoekt zie je ook dat siliconen borstels weinig positieve reviews krijgen. Ik kon er ook niet mee overweg. Ik denk dat het geen positieve ervaring is als je net begint met het aanbrengen van make-up. Beginners hebben de neiging om te hard te knijpen waardoor ze of teveel of te weinig van het product aanbrengen. Ik vind dat het gebruik van siliconen borstels gelijk staat aan constante problemen. Ik moest mijn klassieke, harige borstel gebruiken om de make-up die ik aan het aanbrengen was te redden. Alleen op deze manier kon ik de cosmetica goed mengen waardoor er geen rare lijnen op mijn gezicht ontstonden.

Houd ook in gedachten dat siliconen borstels niet handig zijn bij losse en geperste cosmetica. Met andere woorden: je kunt de siliconen borstels gebruiken om producten aan te brengen die vloeibaar of een crème zijn. Als je niet van vloeibare kleurcosmetica houdt of niet gewend bent om deze te gebruiken, kan het zijn dat je siliconen make-up borstels compleet overbodig vindt.

Alles overwogen is mijn mening over siliconen make-up borstels niet positief. Ik denk dat dit een gadget is waar je makkelijk zonder kan. Ik vind dat je beter geld uit kunt geven aan een harige borstel van goede kwaliteit dan siliconen spatels die, om eerlijk te zijn, niet makkelijk te hanteren zijn. Er wordt niet duidelijk vermeld hoe je ze moet gebruiken om een natuurlijke, professionele make-up aan te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fundamentele make-up fouten waardoor je er ouder uitziet!
Keratin Micellar Shampoo van Nanoil: lees mijn eerlijke review!