Sterke & mooie wimpers? Ik ken de gemakkelijke manier!

Hey! 

Lange en volle wimpers zijn het symbool van vrouwelijkheid. Wat doe jij om ze zo te houden en er verbluffend uit te laten zien? Verlengende mascara’s, wimperkrullers of wonderolie? Geloof mij, er zijn veel betere manieren om te genieten van sterke en mooie wimpers. Wat zijn deze? Lees het bericht!

Wrijf niet in je ogen

Als je dat wel doet, verzwak je je wimpers en irriteer je het gevoelige deel van de huid van de oogleden. Verder kan regelmatig en hard wrijven in de ogen leiden tot rimpels eromheen. Wat gebeurt er met de wimpers? Ze zijn zwak, broos en verdunnen. Zoek je advies? Wanneer er iets in de ogen terechtkomt, moet je het ooglid voorzichtig terugtrekken en ekijken of je het irriterende deeltje eruit kun halen. Wrijf niet in de ogen, want dit kan het pijnlijker maken. Heb je een traan gelaten? Wrijf het weg met een zakdoekje en houd je hoofd omhoog! Volg soortgelijke stappen bij de make-upverwijderingsroutine. Drenk een wattenschijfje in micellair water en druk daarmee zacht op de oogleden. Wacht even totdat de make-up oplost. Je huid en wimpers zijn schoon!

Slaap niet met make-up op

Als je dat blijft doen, realiseer je je niet hoeveel schade je aanbrengt aan je wimpers en huid van de oogleden. Make-up, talg en zweet – die zich gedurende de dag hebben genesteld – kunnen acné, irritaties en mee-eters veroorzaken. Om het nog erger te maken, kan een mascara de wimpers samenkleven, waterige ogen veroorzaken en zelfs conjunctivitis veroorzaken. Daarom moet je altijd je make-up verwijderen voor het slapen gaan.

Niet voor waterproof mascara?

Waterproof schoonheidsproducten zijn een must-have tijdens bruiloften, zomervakanties of winterski-uitjes. Gebruik ze vrij tijdens zulke gelegenheden. Helaas is dagelijks waterproof mascara gebruiken slecht voor je wimpers. Waarom? Denk maar aan de moeite die je moet doen aan het eraf krijgen van zo’n product. Het wrijven van de wimpers en gebruik van bifase removers heeft een enorme impact op de huid die extreem droog wordt, terwijl de wimpers fragiel en broos worden en beginnen uit te vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Body Balm Bar: DIY. Recept
Eindelijk heb ik de ideale kleur foundation gevonden! Hoe deed ik dat?