Wat maakt een mascara goed? Vind er een met mijn gids

Wat moet een goede mascara bevatten?

Wat maakt een mascara perfect?

Hoe wordt een hoogwaardig product bepaald? Spiraal? Formule? Duurzaamheid?

Hoe kies je om teleurstellingen tegen te gaan?

Lees mijn gids koop nooit meer slechte mascara! 🙂

Goede mascara – regel nr. 1 – Spiraal

Een mascarastokje MOET stevig zijn. Geloof het of niet, een grote borstel staat niet garant voor een vlekkeloze make-up. Ik denk dat mascarastokjes worden gemaakt om vrouwen te laten denken ‘Als ik zo’n spiraal gebruik, zullen mijn wimpers zoooo lang en groot worden.’ Dat is echter helemaal verkeerd gedacht. Het borsteltje moet een gemiddelde grootte hebben. Het moet nauw zijn aan het uiteinde om je zelfs de kleinste wimpers te laten bedekken in de hoeken van je ogen. Ellips is de beste vorm voor een mascarastokje.

Goede mascara – regel nr. 2 ‐ Siliconen borstel

Er was een reden waarom de siliconen mascarastok is gemaakt. Het is veel preciezer en hygiënischer dan zijn ‘harige’ vriendjes. Een siliconen borstel is gemakkelijk te wassen, vervormt niet en verzamelt geen onzuiverheden. Het is veel beter in het kammen, scheiden en gelijkmatig bedekken van de wimpers. Harige stokjes zullen nooit zo’n preciezie bereiken in make-up.

Goede mascara – regel nr.3 – duurzaamheid

Er is niets erger dan een mascara die vlekt, uitsmeert of in de ogen terechtkomt en het bindvlies irriteert. Helaas biedt een goedkope mascara van de drogist een slechte kwaliteit ingrediënten en minder duurzame formule. Dus het is beter om te investeren in een duurdere mascara, in plaats van te blijven kijken in de spiegel of je al het panda-effect hebt.

Goede mascara – regel nr. 4 – Verzorging

Naast het verven van de wimpers, moet een goede mascara ervoor zorgen. Alleen de combinatie van make-up en verzorging kan jouw wimpers voorzien van bescherming tegen schade. Terwijl je shopt voor mascara, kijk dan of er was, oliën, plantenextracten, zijde of panthenol in zit. Zo ja, dan is dat geweldig! Het betekent dat de mascara niet alleen make-up levert maar ook de wimpers voedt.

Blijf uit de buurt van mascara’s met parfum! Zij kunnen leiden tot oogirritatie en droge wimpers.

Ik denk dat de vier regels hierboven je zullen helpen tijdens je zoektocht naar de juiste mascara. Veel winkelplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lashcode Mascara. Je zal het niet weerstaan!
Waarom houd je niet gewoon van wortels! Zelfgemaakt wortelgezichtsmasker