Wimperserim – Kies degene met de korte ingrediëntenlijst. Ik vertel je waarom

Hey meiden,

Vandaag wil ik graag mijn kennis delen met jullie over wimperserums. Wat maakt het ene wimperserum goed, terwijl het andere volledig nutteloos is? Waarom veroorzaken sommigen allergische reacties? Waarom produceren sommigen van hen de verwachte resultaten en moedigen anderen de wimpers aan om uit te vallen, in plaats van te groeien?

Omdat wimpers mijn zwakke punt zijn, heb ik veel uren gespendeerd aan het analyseren van hetgeen dat niet alleen een goed serum moet zijn, maar vooral, wat er NIET in de samenstelling moet zitten. Met deze kennis weet ik wat het beste wimperserum zou moeten zijn.

Ik heb de behoeftes van wimpers geanalyseerd en wat zij nodig hebben om sterk te groeien. Ook weet ik hoe elke cyclus van het leven van de wimperhaar, anageen, catageen en telogeen, eruitziet

De belangrijkste fase is zeker de anagene fase, wat het stadium is wanneer een wimper groeit en zijn maximum bereikt. De andere fasen zijn verbonden met het afsterven en terugtrekken van de wimperzakjes (catageen). Het stadium waarin een wimper al is uitgevallen en het zakje zich in de ‘rustfase’ bevindt heet telogeen. Met andere woorden, in deze fase maakt het zakje zich gereed om nieuwe wimperharen te produceren.

Ik geloof dat je al hebt gemerkt dat, dankzij de drie stadia, de levenscyclus van een wimperhaar vergelijkbaar is met de levenscyclus van een haar dat op ons hoofd groeit. Omdat de structuur van een wimperhaar en hoofdhaar op elkaar lijkt, wordt het duidelijk dat beide soorten dezelfde voedende stoffen nodig hebben omdat dezelfde factoren de wimpers en het haar kunnen vernietigen. Daarom kan de overtollige hoeveelheid eiwit in een wimperserum verslechtering van de staat van de wimper veroorzaken. Dit probleem heet overgeproteïneerd haar. Ter verduidelijking, de overtollige keratine kan meer kwaad dan goed doen omdat het zich verzamelt op de haarschacht en haarzakjes. Als gevolg is overbelast haar niet sterk genoeg om te groeien. Ook wordt het haar ruw, stug en broos. Onthoud dat je de balans moet behouden in haarverzorging – en dit geldt ook voor wimperverzorging. Met andere woorden, door elke dag een wimperserum te gebruiken met eiwitten, voedt je de wimpers niet maar zorg je ervoor dat ze sterven. De meest gebruikte eiwitten zijn: zijde, tarwe-eiwitten, havereiwitten, collageen, elasticine en keratine. Deze stoffen moeten niet opgenomen zijn in de samenstelling van een wimperserum. Echter, veel fabrikanten voegen deze stoffen wel toe aan hun producten. Verder gebeurt het soms dat er niet een, maar twee of drie soorten eiwitten in een serum zitten, en wij, verbluft door de natuurlijke stoffen, zijn ervan overtuigd dat dit wimperserum de beste is. Helaas zal het averechtse effecten geven wanneer we onze wimpers voor lange tijd voorzien van zulke ingrediënten. De wimpers zullen verzwakt en broos worden, en de groei kan worden tegengehouden. Alle dingen bij elkaar opgeteld, als je van plan bent om een wimperserum te kopen, lees dan het etiket. Kijk of de ingrediëntenlijst van het product kort is en laat je niet in de maling nemen door de inhoud van eiwitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Make-up uitsmeren – hoe voer je verdwijnende oogmake-up uit?
Lashcode Mascara. Je zal het niet weerstaan!