Geel, groen en paars.. Waar komen de kleuren van minerale cosmetica vandaan?

Hey!

Zoals je misschien wel weet is minerale oogschaduw er in zoveel kleuren dat het super moeilijk is om één kleur uit te kiezen. Een aantal voorbeelden zijn blauw, geel, rood en groen. Ze hebben twee taken: minerale oogschaduw biedt ons mooie make-up en minderale oogschaduw is op verschillende manieren te gebruiken. Weet jij waar de kleur van minerale cosmetica vandaan komt? Zo niet, lees dan snel verder.

Gekleurde oxiden in minerale cosmetica

Je vindt ze in de meeste oogschaduw en blush, ze worden zelden toegevoegd aan concealers, foundations en poeders. In de meeste gevallen zijn het vier basiskleuren waar verschillende kleuren van gemaakt worden. Deze zijn: geel ijzeroxide, rood ijzeroxide, chroomoxide groen en ultramarijn (ultramarijnblauw en ultramarijn violet). Als je een mislukte kleur van een cosmetica warmer of juist koeler wil maken kan dit met deze gekleurde oxiden, die te koop zijn als tussenproduct.

Zonder de oxiden zouden jouw minerale cosmetica wit zijn. Ze zouden dan een lichte, dekkende finish geven, of op een highlighter lijken. De concentratie in cosmetica zou erg laag zijn. Ze worden ook gebruikt als individuele gekleurde cosmetica omdat de structuur het mogelijk maakt dat ze als los product gebruikt worden. Bovendien is het lastig om ze van de huid of haren van make-upborstels af te vegen.

MINERALE PIGMENT is een andere naam voor gekleurde oxiden.

Typen gekleurde oxiden.

  1. Geel ijzeroxide: is een neutrale pigment dat een specifieke kleur niet verwarmt of afkoelt. Om deze kwaliteit te krijgen moet geel ijzeroxide gecombineerd worden met ultramarijn of chroomoxide groen (om de kleur koeler te maken) of rood ijzeroxide om de kleur te verwarmen. Cosmetica met deze oxide wordt aanbevolen voor mensen met een vermoeide huid, rosacea en verwijde bloedvaten. Het is niet waar dat geel ijzeroxide een oranje glans veroorzaakt en deze niet geschikt is voor een witte of rode huid.
  2. Chroomoxide groen: geeft de huid een koele, olijfachtige kleur. Cosmetica met deze oxide bedekt roodheid en rosacea. Hoe witter de huid is, hoe meer olijfkleurig de huid zal worden als deze oxide gebruikt wordt. Hoe bruiner de huid is, hoe meer de huid rood zal kleuren.
  3. Rood ijzeroxide: verwarmt de huid en geeft het een gebruinde look. Een cosmetica met een hoge concentratie rood ijzeroxide geeft de huid een oranje glans. Dit kan ongedaan gemaakt worden door chroomoxide groen.
  4. Blauw en violet (ultramarijn) geeft de huid een koele kleur. Dankzij deze oxide zijn er neutrale en koele kleuren te koop.
  5. Andere veelvoorkomende kleuren oxiden zijn: titanium dioxide (titanium wit), zinkoxide (zink wit), zwart ijzeroxide, mangaan violet en Pruisisch blauw (Berlijn blauw).

Hoe combineer je minerale kleuren?

Als je verschillende kleuren wil combineren of ze aan een cosmetica toe wil voegen moet je weten dat ze makkelijk mengen. Het is handig om een spatel te gebruiken. Meng een klein beetje cosmetica met een kleur als de kleur nog steeds niet met jouw huid matcht. Onthoud dat je goed moet roeren zodat de kleur en de cosmetica grondig gemengd zijn, anders ontstaan er verkleuringen op je gezicht als je de cosmetica aangebracht hebt. Om egale make-up te krijgen moet je eerst alle aangebrachte cosmetica verwijderen. Het is cruciaal om de cosmetica en de kleur in de juiste verhouding te combineren.

Mica: parel pigment

Parelpigment (mica) behoort tot de silicaten. De naam is afgeleid van het Latijnse woord. Het betekent ‘iets glanzend’, wat doelt op het effect dat mica produceert. Ze levert een glanzende, glanzende, glanzende, opaalachtige, metallic of matte en getinte afwerking. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en wordt in de meeste gevallen gemengd met matte pigmenten. Als je het toevoegt aan poeders, foundation of oogschaduw krijg je het effect van gereflecteerd licht. Hiermee bereik je het effect van een gladgestreken huid, gecamoufleerde rimpels en huidporiën. Het is interessant om te weten dat mica ook kan werken als een individuele cosmetica, in de meeste gevallen als oogschaduw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe laat je jouw ogen er groter uitzien met make-up? Ik ben erachter!
Check jij de kleur van je foundation op de jukbeenderen? Ik weet een betere manier om de beste kleur foundation te vinden!