Check jij de kleur van je foundation op de jukbeenderen? Ik weet een betere manier om de beste kleur foundation te vinden!

Hoe kies je en foundation? Hoe komen we erachter of een bepaalde kleur bij ons past? Op welk lichaamsdeel moeten we de foundation testen om er zeker van te zijn dat we een natuurlijke look krijgen: de jukbeenderen, vuist of nek? Ik ga al deze vragen beantwoorden! Welkom make-up maniacs!

Er zijn duizenden artikelen te vinden over de beste kleur foundation maar er is geen artikel dat je 100% zekerheid geeft of de kleur die je gekocht hebt bij jouw huid past. Ik ga je gidsen door alle stappen die je doorloopt om bij het kiezen van het juiste schoonheidsproduct.

1. Bestel foundation NOOIT op internet!

Ik heb dit eens gedaan. En deze fout maak ik nooit meer. Waarom?

Online een foundation kopen is ongeveer hetzelfde als Russisch roulette spelen. Je hebt een kleur gekozen uit de vele kleuren op de website maar je weet nooit zeker hoe die kleur er in het echt uitziet. Misschien is de kleur die je gekozen hebt te licht of te donker is omdat deze er in het echt compleet anders uitziet dan op een computerscherm. Dit zou je niet moeten verrassen want het is onmogelijk om een kleur er op elk scherm hetzelfde uit te laten zien. Het is daarom niet verstandig om een foundation online te kopen.

Bovendien is één van de grootste voordelen van het kopen van een foundation in een winkel, het testen ervan. In online drogisterijen vind je geen testers die je op jouw huid kan proberen om te kijken of de kleur bij je past. Daarom is het op internet nog moeilijker om het juiste product te vinden. Ook kun je de textuur van het product niet zien en je ziet niet hoe het product zich gedraagt in contact met jouw huid.

Uitzondering: als je jouw perfecte foundation al gevonden hebt en je weet welke kleur het best bij je past, dan kun je deze natuurlijk op internet bestellen.

2. Ga eerst naar een drogist om te kijken!

Koop niet zomaar een foundation. Ga eerst naar een drogist om te kijken! Wat bedoel ik daarmee?

Bekijk eerst eens alle soorten foundation die een drogist te bieden heeft. Besluit daarna welke producten binnen jouw vermogen liggen. Ik heb het hier over geld, het kan zijn dat je jezelf een duurdere foundation niet kan of wil veroorloven. Deze kun je meteen uitsluiten. Als derde ga je op zoek naar foundations die voldoen aan de behoeften van jouw huid. Als je bijvoorbeeld jong bent heb je geen foundation nodig die ook tegen veroudering werkt. De volgende stap bestaat uit testen. Test de structuur van een product op jouw hand. Als je een fijne gezichtshuid hebt kies dan geen vette, dikke en volledig dekkende foundation. Hierna ga je jezelf pas focussen op het kiezen van de kleur.

MAAR! Test de kleur van de foundation niet in de drogist. Neem een paar testers van het product waarin je geïnteresseerd bent mee en breng ze thuis aan. Het felle licht in de drogist zal je een andere keuze doen maken. De beste manier om kleuren te testen, is thuis waar het licht natuurlijk is.

3. Zowel de jukbeenderen als de vuist is geen goede plek om foundation op te testen!

Volgens mij staat ongeveer overal beschreven dat je de kleur van een foundation NIET op je vuist moet checken. Waarom is dit een slecht idee? En waarom ook liever niet op de jukbeenderen?

Inderdaad, het testen van een foundation op de jukbeenderen is een manier die aanbevolen wordt door veel mensen. Eigenlijk kun je het dan ook wat lager doen en de foundation in je nek aanbrengen. Je wil immers ook dat de foundation goed past bij de huid van de nek. De laatste ontdekkingen door make-up artiesten schijnen hier echter een heel nieuw licht op. Wat is het meest geschikte lichaamsdeel om de kleur van een foundation op te testen?

Er wordt gezegd dat het meest passende lichaamsdeel om de kleur op te testen het hoogste punt van het kaakbot is. Om preciezer te zijn: dit is de plek waar je highlighter aanbrengt. Het schijnt dat de huid hier niet te licht, maar ook niet te donker is. Make-up artiesten vergelijken ons gezicht met verbrande toast. Ja, je leest het goed.. toast. Ze zeggen dat de buitenste delen van ons gezicht het donkerst zijn (voorhoofd, kin en jukbeenderen) omdat deze het snelst op zonlicht reageren. Dit is dé reden waarom je de kleur van jouw foundation niet op de jukbeenderen moet testen. De kans is groot dat de kleur van te donker blijkt als je het op jouw hele gezicht aanbrengt.

Uitzondering: als je kleine verkleuringen of roodheid op jouw kaakbot hebt, werkt deze techniek niet.

Vertel me welk advies jou heeft geholpen om de juiste kleur foundation te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geel, groen en paars.. Waar komen de kleuren van minerale cosmetica vandaan?
Hoe hou je de zomer langer op jouw huid? Manieren voor een permanent bruine huid en zomer make-up