Helpvolle make-uptrucs – alles over de concealer

De concealer is een essentieel product in je make-uptas, als je de perfecte afwerking voor je make-up wilt en je vermoeidheid wilt bedekken. Ik geef toe dat dit me meer dan eens heeft gered van een complete zombie-look. Hoe gebruik je dit?

Eerst dacht ik dat concealer overbodig was. Ik gebruikte immers een bedekkende foundation, en ik heb geen grote huidproblemen. Waarom zou ik dan nog een cosmetica aanbrengen op mijn gezicht? Voor lange tijd had ik geen concealer. Toen kocht ik er een, maar hij bleef een tijd liggen omdat ik geen haast had om hem te gebruiken. En nu? Nu kan ik niet meer zonder.

Concealer is niet alleeneffectief in het camoufleren van al je onzuiverheden op de huid s, maar als je het goed aanbrengt om je ogen, kan het ook, succesvol al je vermoeidheidstekenen verbergen , zoals schaduwen. Maar dit is niet alles, concealer legt perfecte nadruk op de eigenschappen van je gezicht, en highlight het waardoor elke make-up er driedimensionaal en natuurlijk uitziet.

Uit mijn ervaring is gebleken dat niet iedereen concealer kan gebruiken. Het geheim tot effectiviteit en multitasking, zit in het gebruik. Dus neem je concealers, en volg deze instructies. Ze zouden je echt moeten helpen.

De kracht van de driehoek

De meest voorkomende fout bij het gebruik van concealer, is om het alleen vlak onder de ogen aan te brengen. Zo’n behandeling geeft vaak precies het tegenovergestelde effect van wat je wilt bereiken, en het maakt je wallen veel opvallender. Ik moedig je aan om dapper te zijn, en deze concealer ook lager aan te brengen. Als je het onder de ogen aanbrengt in de vorm van een omgekeerde driehoek, met de punt ter hoogte van de neus, dan zal je een prachtig verlichte huid krijgen en zullen de donkere cirkels onder je ogen bedekt zijn.

Begin met de kleur

Net als foundation, kan concealer ook in vele kleuren worden gekocht. Er zijn er zelfs meer — geel, groen, violet. Elke kleur kan een ander soort imperfectie bedekken, en moet dus specifiek worden gekozen voor jouw doelen.

  • groene concealer: roodheid en vlekken
  • roze concealer: donkere cirkels om de ogen
  • gele concealer: ongelijke huidskleur

Verwarm je concealer

Klinkt dit raar? Want het is een effectieve methode die het aanbrengen van het product gemakkelijker maakt. Natuurlijk moet je oppassen o het niet te verbranden. De truc is om de punt van je concealer te verwarmen, bijvoorbeeld boven een kaars. Als het een klein beetje smelt, is het gemakkelijker te verdelen en te mengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laten we onze borstels en kammen wassen! Hoe doe je dit, en welke producten gebruik je?
Nooit meer valse wimpers! Mijn make over met Nanolash