Waar moet je naar zoeken bij oogcrèmes? 7 meest waardevolle ingrediënten

Hallo daar!

Vandaag ga ik jullie helpen om de juiste oogcrème/serum te kiezen voor onder de ogen. Het is een zeer belangrijke cosmetica. Je moet niet kiezen voor een product van de drogist of er een kiezen die je vriendin je aanraadt. Onthoud dat we allemaal anders zijn. Wat voor jouw vriendin werkt, werkt niet per se voor jou. Veel ingrediënten van oogcrèmes kunnen voor huidirritatie en uitdroging zorgen na lang gebruik. Er zijn veel oogcrèmes die verzorgende stoffen bevatten maar niet in de juiste verhouding die nodig is voor de delicate huid rond onze ogen.

Waar moet je naar kijken bij oogcrèmes?

Ik zal het uitleggen. Wanneer je shopt voor een oogcrème, controleer dan of dit erin zit:

  • Vitamine A en E – zogenaamde vitamines van de jeugd. Zij zijn de basis voor elke ‘ achtenswaardige gezichtscrème, serum en zelfs haarconditioner. Zij werken intensief en voorkomen weefselveroudering.
  • Coenzym Q10 – is voornamelijk verantwoordelijk voor het glad maken van rimpels en voorkomen van nieuwe. De hoeveelheid coenzym neemt drastisch af wanneer we 30 worden, daarom is het zo belangrijk om dit in de dagelijkse huidverzorging op te nemen.
  • Natuurlijke oliën – hun verjongende kracht is van onschatbare waarde. Oliën helpen niet alleen met het glad maken van rimpels en voeden van de huid onder de ogen, maar beschermen ook tegen ongunstige weersomstandigheden en vertragen verouderingsprocessen.
  • Zee-alg – de sterkste antioxidant die de natuur te bieden heeft. Algen zijn het geheime wapen tegen rimpers, bevatten tal van huidverjongende ingrediënten, maken de huid strakker en dikker en maken fijne lijntjes glad.
  • Collageen – ik kan me geen goede oogcrème voorstellen zonder zo’n essentieel bestanddeel. Het houdt de huid jong, dik en strak en verbetert het functioneren van de cellen. Collageen herstelt de huidcellen en levert elasticiteit.
  • Hyaluronzuur – een ware elixir van de jeugd. Het houdt de huid glad en strak. Dankzij het zuur heeft de huid een goed vochtgehaalte (een molecule die ongeveer 250 watermolecules kan binden), wat zorgt voor het juiste werk van weefsel.
  • Panthenol (pro-vitamine B5) – biedt de huid een beschermlaag op het oppervlak en zorgt ervoor dat cellen hun densiteit niet verliezen. Panthenol hydrateert de huid zachtjes en zorgt ervoor dat de gifstoffen niet kunnen binnendringen. Het werkt als schild tegen schadelijke weersomstandigheden. Samen met zonnebrandcrème zorgt het ervoor dat de huid in goede vorm blijft.

Als jij een goede kwaliteit oogcrème of serum gaat kopen, zorg er dan voor dat het deze ingrediënten bevat. Het zou perfect zijn als het meer dan één van de verjongende stoffen bevat. Geniet van je dag! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bourjois Volume Reveal – Is het het kopen waard?
Hoe raak je wallen en donkere kringen kwijt? Crème, make-up, gemakkelijke hacks