Waarom houd je niet gewoon van wortels! Zelfgemaakt wortelgezichtsmasker

Wortel… het lijkt zo onschuldig… maar schuilen verschillende voedingsstoffen, vitamines, en mineralen in die een gunstige invloed hebben op de conditie van onze huid. Wortels zijn niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor de schoonheid. Weet jij hoe je een wortelgezichtsmasker maakt in het comfort van je eigen huis?

Het is een zeer aangenaam onderwerp, niet alleen voor mij (omdat ik er graag over schrijf) maar ook voor jou (omdat jij graag mijn ideeën leest voor doe-het-zelf-cosmetica). Zelfgemaakt wortelmasker – ik weet natuurlijk zeker dat jullie allemaal wortels in de keuken hebben. Natuurlijk, het zou het beste zijn als de wortel op het platteland is gekweekt, een natuurlijke, vrij van chemicaliën. Zo zou hij meer voedingsstoffen bevatten. Echter, als je geen ecoversie kunt vinden, is een wortel van de supermarkt ook voldodende. Laten we beginnen.

Wortels – ze bevatten vele vitamines, waaronder A, K, B1, C, B2 en PP. Het zit ook voor microvoedingsstoffen, essentieel voor onze huid: fosfor, magnesium, zink en koper. NAtuurlijk zijn wortels ook rijk aan betacaroteen – een zeer krachtige antioxidant.

Wat zijn de verzorgingseigenschappen?

Ten eerste neutraliseren wortels de schadelijke effecten van vrije radicalen en zodoende gaan zij processen van vroegtijdige veroudering van de huid, haar en nagels tegen. Je moet ook bekend zijn met het huid-vereffende effect van wortels, welke vol overgave worden gegeten door fans van een natuurlijk bruine kleur. Daarnaast voedt de wortel de huid zeer goed.

Voor welk huidtype is het aanbevolen? Vettige huid.

WORTELMASKER

Een zelfgemaakt wortelmasker is zeer gemakkelijk voor te bereiden en vereist niet veel moeite. Je zult een paar ingrediënten nodig hebben, maar het zal geen probleem zijn om deze te vinden. De mix van direct worden aangebracht op je gezicht na het combineren van alle bestanddelen. Bekijk zelf hoe gemakkelijk het is! Dit is mijn persoonlijke wortelmaskerrecept!

Ingrediënten:

  • 2 verse, middelgrote wortels,
  • 1 el. olijfolie (of vergelijkbare olie),
  • 1 el. natuurlijke olie,
  • citroensap (een halve citroen)

Aanwijzingen:

Schil de wortel en kook het om hem zacht te maken. Giet het overtollige water af en maak er puree van. Laat het staan om af te koelen. Daarna voeg je de rest van de ingrediënten toe, en mix je goed. Je masker is klaar.

Gebruik:

Reinig je gezichtshuid grondig. Vervolgens breng je het masker aan en vermijd je het gebied rond de ogen. Laat het 15 minuten (of wat langer) zitten en spoel het goed uit met lauwwarm water. Dat is het!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat maakt een mascara goed? Vind er een met mijn gids
Moon Wakai – eerlijke en jonge look met Yoskine