Blush: Hoe breng je dit op de juiste manier aan? Welke typen blush zijn er?

Hoi!

Make-up bestaat niet alleen uit foundation, mascara en lippenstift. Zonder blush is make-up niet compleet. Dit product heeft twee taken: het laat je er niet alleen mooier uitzien maar het helpt ook om het gezicht te vormen. Als je jezelf afvraagt hoe je blush op de juiste manier gebruikt en hoe het echt werkt: lees mijn blog. Ik weet zeker dat deze tekst je gaat helpen om alle soorten blush goed aan te brengen. Geniet ervan!

Wat is blush?

Blush is één van de cosmetica die elke vrouw in haar tas moet hebben. Dankzij blush ziet het gezicht er jonger, stralender en mooier uit. Blush wordt geselecteerd zodat het met de structuur van de huid matcht, bij de make-up past en zelfs bij je kleding, haar en oogkleur. Dit product wordt veel aangeraden voor vrouwen met een verouderde huid of rond gezicht die vaak een dikke laag foundation dragen om onzuiverheden (zoals rimpels en donkere kringen) te verbergen. Blush moet vlakbij de jukbeenderen, op de kin, neus, het voorhoofd en de oogleden aangebracht worden. Je kunt blush ook gebruiken in plaats van oogschaduw. Ook kan je het als kleur gebruiken om jouw kleurloze lipgloss nieuw leven in te blazen.

Typen blush

Natuurlijk biedt de drogist verschillende vormen blush. Je kunt kiezen tussen vloeibaar, een crème, losse en geperste blush. De textuur is niet het enige wat het schoonheidsproduct verschillend maakt. Ze hebben ook verschillende kleur tonen: warm en koel. Sommige geven een meer intensieve kleur, sommige meer pastel, mat of glanzend. Ik moet je wel waarschuwen. Glanzende en donkere blush geven je een perfecte finish als jouw huid zacht en vrij van onzuiverheden is. Als je last hebt van puistjes kun je deze soort blush beter niet gebruiken.

Consistentie en aanbrengen van blush

Zorg ervoor dat de consistentie van jouw volgende blush bij jouw huidtype past. Als je bijvoorbeeld een vette huid hebt, gebruik dan alleen poeder en matte cosmetica. Bij een droge huid werken juist vloeibare en crème blush. Dankzij deze cosmetica krijgt de huid de hydratatie en voeding die het nodig heeft. Een mousse is geschikt voor alle typen huid. De textuur van de blush moet hand in hand gaan met de andere kleurcosmetica die je gebruikt. De enige uitzondering hier is de mousse: deze kan gecombineerd worden met alle typen make-upproducten.

Aanbrengen van blush

Zoals je waarschijnlijk wel weet wordt het type accessoire dat je gebruikt om blush aan te brengen bepaald door de consistentie van het product. Je kunt het aanbrengen met een borstel, spons of je vingertoppen. Borstels zijn er in verschillende maten, de haren hebben verschillende lengten, dikheid en vorm. Afhankelijk van de materialen die worden gebruikt om deze accessoires te produceren verkrijgen we een verschillende intensiteit van de make-up. Wist jij dat er haar van verschillende dieren gebruikt worden in borstels voor blush. In de meeste gevallen is dit van de eekhoorn en de geit. Eekhoorn haar geeft een mooiere kleur en geitenhaar een meer intensieve finish

Technieken om blush aan te brengen

Er zijn drie technieken om blush aan te brengen: voordat je de make-up fixeert, nadat je de make-up fixeert en een combinatie van beide technieken. Ook kan blush nat en droog aangebracht worden. Hoe gaan deze technieken in zijn werk?

Natte blush aanbrengen gebeurt voordat je een poeder gebruikt omvde make-up te fixeren. Het aanbrengen hangt af van het gebruik van de juiste accessoires om twee lagen aan te brengen. De eerste laag moet een lijn ruw maken waarop de juiste make-up wordt aangebracht. Bij dit type make-up kun je de volgende soorten blush gebruiken: liquid, gel, mousse, stick, potlood, crème, geperst en spray.

Een droge, geperste of poeder blush aanbrengen moet gebeuren na het fixeren van de make-up. Make-up artiesten zeggen dat blush aangebracht moet worden nadat je poeder hebt aangebracht, maar voordat je lippenstift aanbrengt. Dit type blush moet aangebracht worden door met de borstel op de huid te deppen.

Blush: Belangrijke informatie

Weet jij wat er gebeurt als je losse blush aanbrengt op foundation? Je kunt vlekjes verwachten die moeilijk te bedekken zijn. Aan de andere kant, als je een vloeibare blush aanbrengt op het gezicht waar poeder make-up op zit zal alle make-up over je gezicht lopen.

Bovendien moet de manier waarop je blush aanbrengt worden bepaald door de vorm van je gezicht. Hiervoor kun je een methode gebruiken waarbij je met je vingers twee punten op het gezicht lokaliseert: de laagste plek onder de jukbeenderen en de hoogste plek op je wang. Hoe doe je dit? Gebruik je middel- en ringvinger. Doe blush ook de vingers en plaats ze onder de jukbeenderen. De kleurvlekken die je nu op het gezicht achterlaat moeten met een schone vinger gemengd worden. Volg daarna met een nieuwe laag blush. De make-up is nu klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste Trend: Thuis Wenkbrauwen Lamineren. Binnen Een Uur Vollere Wenkbrauwen!
Fundamentele make-up fouten waardoor je er ouder uitziet!